Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Podłączenie komputera do telewizora HD

22 Gru 2008, 14:14

Mam pytanie jak podłączyć komputer do telewizora HD aby telewizor był w roli monitora. Mam karte graficzną z wyjściem HDMI i telewizor panasonic z wejśćciem HD, posiadam również kabel z komputera do telewizora. Gdy podłączam wtyczkę do komputera i telewizora pisze że brak syngału, pisze to na telewizorze. Proszę o szybką odpowiedź.

Mam karte graficzną geforce 8600gt. to tak na marginesie ;p

Re: Podłączenie komputera do telewizora HD

22 Gru 2008, 19:06

Może się mylę bo nie mam w domu telewizora HD ale pamiętam że jak ze dwa lata temu chciałem podłączyć kompa do telewizora (telewizor kineskopowy) to komp musiał wystartować na monitorze i dopiero potem można było przekierować obraz na telewizor. Może w tym problem. W każdym razie poczekaj na inne sugestie.

22 Gru 2008, 22:03

Właśnie tak robiłem, ale mając dwa wyjścia DVI w karcie graficznej jedno tylko takjakby działało bo z drugiego nawet na monitor sygnał niewychodzi. A gdy podłączam do zintegrowanej karty graficznej na płycie głównej do wyjścia DVI to na telewizorze pisze coś że niemoże sformatować obrazu :(, proszę o pomoc jeśli ktoś wie jak to zrobic.

22 Gru 2008, 22:47

To niestety ja na twój problem nie umiem odpowiedzieć i pomóc. Musisz poczekać na wypowiedzi innych

22 Gru 2008, 23:27

W sterownikach musisz ustawić pracę na dwa monitory. To jest jakoś prosto pokazane na wierzchu albo zaraz w zaawansowanych nie pamiętam, a nie sprawdzę bo pisze z przedpotopowego kompa.

23 Gru 2008, 00:22

@up właśnie ja takiego czegoś niemam bo to jest w panelu nvidia :S ale niema takiej opcji a jeszcze jest coś takiego jak klonowanie ale to też niedziała :(

27 Gru 2008, 12:28

ja mam radeona hd2600 i to sie ustawia w tym programie ktory sie instaluje ze sterownikami. nie wiem jaki tam ma nVidia ale RAdeon ma ATI Catalist.
Wyślij odpowiedź