TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Połączenie ograniczone lub brak połączenie!!

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Połączenie ograniczone lub brak połączenie!!

Postprzez BlackHawk » 04 Lut 2007, 13:54

PostUA:

Witam!
Moj brat wczoraj kupił laptopa. Przyjechaliśmy ładnie do domciu i zainstaowaliśmy winde. Po chwili zabawy brat chciał żebym mu podpioł neta do laptopa więc wypiołem kabelek z jego starego kompa(internet na nim chodził dobrze) i wpiołem w kartę sieciową laptopa. Wyskoczyło okienko połączenie sieciowe i po chwili i na moim kompie(hoście - bo ja mam połączenie bezpośrednie do neta) i na jego laptopie pojawił się komunikat, że połączenie jest ograniczone lub ma brak połączenie sieciowego. Kombinowałem na 100 tysięcy sposobów i nic. Mój komp poprawnie reaguje na to jak on wyłączy kompa itd. ale on nadal nie ma neta.

Czy można coś z tym zrobić, czy to wina mojego kompa czy jego??

Z góry dzięki za pomoc

P.S. Dałem to w tym temacie bo nie wiem czy to jest sprawa windy czy sprzętu, a bardziej stawiam na system więc wybrałem to miejsce. Jeżeli się pomyliłem to przepraszam i prosze o przeniesienie.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
BlackHawk
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 31 Lip 2005, 18:17
Miejscowość: Poznań

Postprzez buzu » 04 Lut 2007, 20:48

PostUA:

Myślisz,że wystarczy wetknąć kabelek,żeby mieć neta?
Ty musisz mu udostępnić neta (chyba,że macie switcha) a on musi doinstalować pare protokołów.
Było już o tym na forum.Użyj opcji szukaj
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez BlackHawk » 04 Lut 2007, 21:33

PostUA:

Jeżeli chodzi o udostępnienie mu neta to wszystko jest ja trzeba. Zaznaczone w odpowiednim miejscu zezwalaj innym użytkownikom..... bla bla bla.

Jakie protokoły i jak to zrobić?

Jeżeli chodzi o szukaj to szukałem ze 2 godziny zanim napisałem, może i jest ale ja dokładnie tematu wątku nie znam to se mogę szukać w tym stosie wszystkiego na forum.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
BlackHawk
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez buzu » 04 Lut 2007, 22:17

PostUA:

Może to ci pomoże
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php? ... highlight=

albo [strona nie jest już dostępna]
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez BlackHawk » 04 Lut 2007, 23:30

PostUA:

Niestety nic z powyższych nie rozwiązało mojego problemu. W tym drugim linku był opis co prawda jak udostępnić neta drugiemu ale na dwie karty sieciowe a ja mam modem od neo pod usb, kartą zintegrowaną kabel wychodzi do kompa mojego brata, karta dokupiona jest nieczynna.

Wczoraj gdzieś czytałem, że neostrada ma wprowadzić opłatę za podłączenie drugiego komputera, może to stąd się bierze. Tak samo też czytałem, że nie ma być limitów w neo od 1 lutego i guzik.

Do tego wszystkiego jeszcze doszło to, że gdy podpiąłem starego kompa brata do netu on też nie otrzymywał internetu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
BlackHawk
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez buzu » 05 Lut 2007, 01:04

PostUA:

Nie mam neo i nie chcę (chyba,że darmo) ale próbowałeś zresetować modem.
A komputery widzą się w sieci (brata i twój) jest udostępnianie plików itd.?
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez BlackHawk » 06 Lut 2007, 23:51

PostUA:

Juz zrezygnowalem z neo i za tydzien przychodza zalozyc mi neta z kablowki. Zobacze moze oni cos wykombinuja jezeli nie to sie odezwe.

Chyba sie cos stalo z forum albo IE u mnie bo nie moge uzywac polskich znakow.

|Dó[ tyklo u kreskowane jest na swoim miejscu.
Awatar użytkownika
BlackHawk
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]