TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

polski lektor i polskie napisy wgrane już w filmie :(

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

polski lektor i polskie napisy wgrane już w filmie :(

Postprzez Yoo! » 18 Lut 2006, 23:26

PostUA:

witam, mam pewien problem związany z przegranym filmem dvd, otóż przegrałem film w programie Clonedvd, film miał 7,32gb, więc podzieliłem film w programie na dwie płyty, tak że zmieściło mi się na dwie płyty po 4.7gb, problem polega na tym, że pierwsza płyta zawiera wszystko, całe menu, czyli wybór języka, wybór napisów, itd. natomiast druga płyta rozpoczyna się od monentu w którym film się skończył na pierwszej płycie, ale na drugiej płycie mam polskiego lektora i polskie napisy już tak jakby ustawione i nie można tego zmienić, bo przecież na drugiej płycie nie ma menu, jak mam przegrać film dvd na dwie płyty, tak żebym mógł na drugiej płycie również wybierać czy chce polskiego lektora, czy np. chce angielskiego lektora i polskie napisy, mam nadzieje, żę rozumiecie o co mi chodzi, plisssss o pomoc, z góry wielkie dzięki :)

mam jeszcze jedno pytanie, czy idzie zgrać na twardy dysk, cały film dvd tak żeby później można go było nagrać z dysku na płytke ??
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez niunka » 19 Lut 2006, 12:49

PostUA:

A dlaczego chcesz na dwie plytki?Nie mozesz dac tego na jedna plytke?Masz w clone DVD mozliwosc odchudzenie filmiku tak zeby zmiescil sie na jedna plytke,usuwasz zbedne jezyki,zbedne napisy,i mozesz nawt podac koncowa wielkosc jaka ma miec skopiowany film :grin:

Mozna zrobic tylko obraz filmu CloneDVD i nagrac go pozniej,obraz mozna zaladowac do Alkochol 120% i ogladac filmek :grin:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Yoo! » 19 Lut 2006, 13:39

PostUA:

zacznijmy od tego, że takie zmniejszanie filmu psuje obraz, więc dlatego nagrałem to na dwie płyty, jak zrobie obraz płyty to nie odtworze filmu na odtwarzaczu dvd :evil:
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez niunka » 19 Lut 2006, 14:14

PostUA:

No teraz zaczneiemy od tego zebys czytal uwaznie :evil:

Od kiedy zmniejsza sie jakosc po wywaleniu zbednych napisow i wersi jezykowych? (Chyba ze tak ci bardzo na nich zalezy,ze musisz je miec)Jak zostaniesz tylko przy jednej wersi jezykowej,to powinno zmiescic sie na jedna plytke,a nawet jezeli zmniejszysz o pare MB rozmiar koncowy to nie bedziesz widzial roznicy w jakosci,chyba ze jestes prawdziwym melomanem,odtwarzasz to na bardzo dobrym sprzecie,to proponuje kupic orginalna plytke a nie bawic sie w piractwo :evil:
Ewentualnie wypalic film na plycie dwuwarstwowej i wtedy nie bedziesz mial problemow,bedziesz mial kopie 1:1
I jeszcze jedno,pytales czy mozesz skopiowac film na dysk i go pozniej wypalic plytke,to ci napisalam zebys zrobil obraz! Co to ma wspolnego z odtwarzaniem go w dvd ?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez manius23 » 20 Lut 2006, 14:52

PostUA:

Skorzystaj z programu "DVDFabPlatinum28" , bardzo fajna aplikacja podzieli film na 2dvd na obydwu zrobi menu itd...bez utraty jakosci filmu.
Ponadto od razu ci to wypali na DVRr.
http://www.dvdidle.com/download/DVDFabPlatinum28.exe
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Yoo! » 20 Lut 2006, 18:37

PostUA:

Niunka, sorki poprostu nie doczytałem, dzięki wam za odpowiedzi bede próbował, acha Manius, jakbyś mi mógł napisać tak w skrócie jak to nagrać w tym programie, żeby na dwóch płytach było menu, z góry dzieki,dzieki wam wielkie, pozdro :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez manius23 » 21 Lut 2006, 07:47

PostUA:

Ja dosc dawno to robilem.
Zgrywalem film "wedrowki dinozaurow" plyta zabezpieczona i prawie 8gb.
pierw ja zrzucilem na dysk przez dvd decrypter,nastepnie w programie trzeba wybrac nagraj na 2dvd wszystko z menu i napisami i OK zaczyna sie konwersja jak skonczy poprosi cie o wlozenie plytki nr1 do nagrywarki i zacznie wypalac jak skonczy poprosi o druga.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]