przez jonah » 11 Gru 2014, 13:41
UA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.71 Safari/537.36
Moim zdaniem w dzisiejszych czasach bardzo, bardzo ciężko jest uniknąć tej całej chemii, dodatków, polepszaczy smaku, upiększaczy i Bóg wie czego tam jeszcze w produktach spożywczych. WIelkie korporacje dzięki temu zarabiają miliony, bo żywność nafaszerowana chemikaliami ma na przykład dłuższą datę ważności, lepiej znosi transport i tym podobne. Ja mimo tego staram się zwracać uwagę na to, co spożywam, bacznie oglądam etykietki, czytam skład, ale to również ze względu na to, że czepiają się mnie wszelkie możliwe uczulenia chyba. No, ale też nie popadajmy ze skrajności w skrajność i nie dajmy się zwariować, bo jak by człowiek wszystko skrzętnie czytał (mam na myśli skład etc.), to by się za głowę złapał, czym to go wielkie firmy trują.