TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomoc przy konfiguracji gmail... cos z smtp <pomocy>

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Pomoc przy konfiguracji gmail... cos z smtp <pomocy>

Postprzez kukaszr » 22 Maj 2006, 14:37

PostUA:

Witam coś jest nie tak na pc moejej siory... zalozylem jej konto na gmail'u no i.... skonfigurowałem tak jak trzeba:

Serwery: Serwer poczty przychodzącej POP: pop.gmail.com
Port: 995 –Zaznacz „Bezpieczne połączenie"

Serwery: Serwer poczty wychodzącej SMTP: smtp.gmail.com
Port 465 –zaznacz „Bezpieczne połączenie"

Serwer SMTP zwrócił błąd. Konto: 'pop.gmail.com', Serwer: 'smtp.gmail.com', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '+OK Gpop ready for requests from 87.96.20.149 p45pf4170482nfa', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC60

hmm i o co chodzi? myśle, że to przez fucking programy makrosyfu: Zapora systemu, Alersty Systemu i ochony przed wirusami...

Na mojm gmailu mam tak samo wszytko ustawione i dziala z tym, ze ja nie mam zadnych aktualizacji...

jak bedzie ktos cos wiedzial jak mozna sobie poradzic z tym fantem to bym prosil o infoo ;) Pozdrawiam
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez 1jaa » 22 Maj 2006, 15:52

PostUA:

Tam w gmail jest pomoc to sobie zobacz a jeśli Ci się uda coś z niej uzyskać to napisz bo ja też mam z tym problem.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35

Re: Pomoc przy konfiguracji gmail... cos z smtp <pomocy&g

Postprzez Pauly » 22 Maj 2006, 17:56

PostUA:

Ja mam Mozilla Thunderbird i gmail
Sciagnij sobie Thunderbird
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... rbird.html

kukaszr napisał(a):Witam coś jest nie tak na pc moejej siory... zalozylem jej konto na gmail'u no i.... skonfigurowałem tak jak trzeba:

Serwery: Serwer poczty przychodzącej POP: pop.gmail.com
Port: 995 –Zaznacz „Bezpieczne połączenie"

Serwery: Serwer poczty wychodzącej SMTP: smtp.gmail.com
Port 465 –zaznacz „Bezpieczne połączenie"

Serwer SMTP zwrócił błąd. Konto: 'pop.gmail.com', Serwer: 'smtp.gmail.com', Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '+OK Gpop ready for requests from 87.96.20.149 p45pf4170482nfa', Port: 995, Zabezpieczenie (SSL): Tak, Numer błędu: 0x800CCC60

hmm i o co chodzi? myśle, że to przez fucking programy makrosyfu: Zapora systemu, Alersty Systemu i ochony przed wirusami...

Na mojm gmailu mam tak samo wszytko ustawione i dziala z tym, ze ja nie mam zadnych aktualizacji...

jak bedzie ktos cos wiedzial jak mozna sobie poradzic z tym fantem to bym prosil o infoo ;) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Pauly
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Paź 2005, 14:34
Miejscowość: Norridge, IL

Postprzez kukaszr » 22 Maj 2006, 18:52

PostUA:

ja na moim pc mam skonfigurowanego gmaila na operze i działa wszystko OK

ale u mojej siory windows musial posciagac jakies zabezpieczenia i win nie chce dopuscic do wysyłki meile ponieważ serwer wydaje mu się mało bezpieczny
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 22 Maj 2006, 21:24

PostUA:

Jeśli znasz troche angielski, bo ja niestety nie znam to masz może tu coś znajdziesz dla siebie :
http://www.xtra.co.nz/help/0,,5721-2411002,00.html
http://definicje.digipedia.pl/def/406272.html
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kukaszr » 22 Maj 2006, 22:36

PostUA:

The usual cause for this problem is that some third party anti virus email scanning utility has detected a corrupt email attachment or is blocking all outgoing messages that contain an attached file.

moja agielszczyzna mi chyba mowi ze chodzi o jakiegos anty wirusa ktory blokuje sciaganie z smtp...
3li to jakas smieszna zapora albo program mikrosyfowy ;] ale moja angielszczyzna nie jest pewna...

idzie jakos odinstalowac zabezpieczenia windowsowe?

0x800CCC60 SMTP_RESPONSE_ERROR Nieprawidłowa odpowiedź

wie ktos jak mozna cos z tym zrobic?
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez czajek » 22 Maj 2006, 22:44

PostUA:

The usual cause for this problem is that some third party anti virus email scanning utility has detected a corrupt email attachment or is blocking all outgoing messages that contain an attached file.

http://translate.pl/
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez kukaszr » 22 Maj 2006, 22:53

PostUA:

Tłumaczenie:

zwyczajny powód dla tej kwestii jest co (żeby; który) niektóre trzeca partia (strona) *anti* wirus (wirusowy) poczta elektronowa (wysyłać pocztą elektronową) przeglądający pożytek odkrył skorumpowane uzupełnienie (więź) poczty elektronowej albo blokuje całe odchodzące wiadomości które zawierają przyłączany fajł.

kto tłumacznie z polskiego na nasze :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez niunka » 23 Maj 2006, 08:05

PostUA:

English Translator :?

Zwykła przyczyna dla tego problemu jest, że jakaś strona trzecia anty email wirusa analizujący pożytek wykrył zepsuty załącznik do maila lub zablokuje wszystkie otwarte wiadomości, które zawierają przymocowany plik.

Nie najlepsze tlumaczenie,ale powinno wystarczyc.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez kukaszr » 23 Maj 2006, 08:54

PostUA:

hmmm... ma ktos pomysl co mozna zrobic zeby on jednak nie blokował tego smtp?

albo inaczej... jak mozna odinstalowac windowsowe firewalle i centrum zabezpieczen?
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 23 Maj 2006, 16:07

PostUA:

Panel sterowania -> Centrum zabezpieczeń -> Zapora
Na dole "zapora systemu windows" i wyłącz

Albo w "Zapora system windows" jest zakładka wyjątki i tam dodaj outlooka albo pokąbinu coś. A antywirusa wyłącz przy odbieraniu poczty i zobacz efekty.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez kukaszr » 23 Maj 2006, 22:43

PostUA:

tym sposobem nie szlo... jakos mi sie udalo to wylanczyc ale i tak wyskakuje blad :/

fucking problem! eh daje sobie spokuj z gmailem na tym pc <lol> wp dziala bez problemowo
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 23 Maj 2006, 22:48

PostUA:

A tam na gmailu musisz miec dobrze skonfigurowane.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez niunka » 23 Maj 2006, 22:55

PostUA:

Nie wylanczaj zapory systemowej jezeli nie uzywasz zadnego innego firewalla.A jezeli juz tak bardzo chcesz wylaczyc to wylacz w uslugach i wtedy sprawdz.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]