TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomoc w wyboze karty tv

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Pomoc w wyboze karty tv

Postprzez konan12 » 08 Wrz 2007, 22:55

PostUA:

Siemka !! Mam do was pytanie , a mianowicie chce sobie kupić kartę tv , tylko jakom bo na allegro jest ih masa , a ja chce takom do góra 150 zł z pilotem , i czy nie mogli byście mi pomóc w wyborze ? , aha i jeszcze jedno pytanko jakie kanały mogę dzięki temu odbierać .. można Tvp i Polsat i takie inne czy nie ?
Bo ja wo gule nie wiem na jakiej zasadzie to działa wepnie tom kartę tv i co dalej obrazu mam kanały czy to ma iść przez jakiś tuner czy jak ?
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Lis 2006, 14:43

Postprzez Mefisto » 09 Wrz 2007, 08:45

PostUA:

Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez konan12 » 09 Wrz 2007, 09:40

PostUA:

:(( ale dalej nie wiem o co chodzi telewizja z tunerem lub bez .. to ze jak będę miał z tunerem to będę musiał płacić abonament ? a jak bez tunera to pewnie kanałów nie będzie odbierać . możecie mi wyjaśnić to jakoś
Aha tylko ja nie chce jakom kartę tv żebym musiał jakiś wielki talerz przez okno dawac
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 09 Wrz 2007, 09:45

PostUA:

Za kartę tv nie płaci się (tzn. powinno bo jest to kolejny odbiornik i powinno się poinformować kablówkę czy coś tam, ale bardzo mało ludzi to robi) a karta telewizyjna to inaczej tuner tv.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez konan12 » 09 Wrz 2007, 09:53

PostUA:

taki koleś na innym forum mi tak napisał
"Najlepsza jest karta SkyStar2. Kiedy wepniesz ją do komputera musisz jeszcze podpiąć antenę - taką jak do zwykłego dekodera (talerz + konwerter). Instalujesz/ściągasz oprogramowanie i oglądasz, ale tylko kanały niekodowane, czyli TVP i Polsat odpada... Z tego co wiem, to zabezpieczenia Cyfrowego Polsatu zostały złamane, więc wystarczy tylko znaleźć klucze, wstukać i oglądać, ale to już jest piractwo, więc tu Ci pisał dokładnie nie będę. Jak chcesz więcej info (stronki z kluczami, tutkami i softem) to PW lub GG.

BTW. Ze swojej strony dodam, że też kiedyś myślałem nad zakupem karty DVB do kompa (wtedy klucze Polsatu były ogólnie dostępne - jeszcze gdzieś na wiosnę), ale ta "promocja" była krótka i niedługo potem klucze zniknęły, a że długo ich nie było (pojawiły się jakiś tydzień czy dwa tygodnie temu), to zdecydowałem się na legalność i kupiłem dekoder Cyfrowego Polsatu z Pakietem Familijnym (35 zł/miesiąc). Mam go już jakieś 5 miechów i nie żałuję - kanały, które dostaję w zupełności mi wystarczają "

I teraz ze ja mam w domu Cyfrowy Polsat full pakiet , nie mógł bym pościć jakiegoś kabla podpiąć do dekodera czy jak żeby nie kupywać nowego dekodera dla kompa i 2 anteny na dom bo to by był chore xD ( ten mam dekoder http://www.cyfrowypolsat.pl/index.php?i ... 6&s_id=kat )
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 09 Wrz 2007, 10:02

PostUA:

Zrobisz rozdzielacz na kablu z dekodera podepniesz do niej 1 kabel do tv i drugi do kompa.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez konan12 » 09 Wrz 2007, 10:15

PostUA:

heheh a jak to zrobić coś bliżej xD bo jak zepsuje dekoder to mama mnie wywali z domu ;p .. Czyli brać te kartę SkyStar2
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 09 Wrz 2007, 10:37

PostUA:

Nic z dekoderem nie rób po prostu idź do jakiegoś sklepu audio video kup X metrów kabla antenowego (X = odległość od dekodera do telewizora + odległość od dekodera do komputera, na przykład: dł. od dekodera do tv = 5m i dł. od dekodera do komputera = 10m czyli kupujesz 16m kabla, 16m bo zawsze lepiej mieć ten 1m więcej) i rozdzielacz "na 2" do kabla antenowego gdy już to będziesz mieć to poproś tatę o to aby ci pomógł to zrobić sam się za to nie bierz.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez konan12 » 09 Wrz 2007, 16:13

PostUA:

Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Postprzez Mefisto » 09 Wrz 2007, 20:43

PostUA:

Powiem tak nie znam się zbytnio na kartach tv, ale jakbym chciał kupić to bym się kierował tymi linkami co masz wyżej. Karta to już twój wybór.
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]