TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomocy- przesuwają mi sie partycje !!!

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Pomocy- przesuwają mi sie partycje !!!

Postprzez Monalisa4 » 31 Lip 2005, 13:28

PostUA:

Mój xp :twisted: ciągle mi pokazuje że ma problem z partycją fat 32 i jak tylko go sformatuję i wgram coś to zaraz mi pisze że nastąpił problem i pliki nie trzymają formy (fat 32 mi się przesuwa albo ucieka mi z kompa). Proszę może ktoś zna sposób żeby partycje mi się nie mieszały :idea:
    Awatar użytkownika
    Monalisa4
    Forumowicz
    Forumowicz

Dołączenie: 30 Lip 2005, 10:05

Postprzez zebra » 31 Lip 2005, 14:40

PostUA:

Może spróbuj spormatować partycje na format NTFS. Jest stabilniejszy niż FAT32 i przygotowany na nieoczekiwane restarty peceta. Jednym słowem: bezpieczniejszy.
    zebra
    Aktywny w piśmie
    Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
    Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Monalisa4 » 31 Lip 2005, 16:50

PostUA:

Tak właśnie zrobiłam, bo po formatowaniu wgrywam najpierw win98, a na to potem przeinstalowuje xp, bo nie mogę wgrać od razu xp, bo nie mam stabilnej płtyki( nie otwiera się sama) i po tym mam właśnie problemy z partycjami. Nie wiem co mam robić , bo przez jakiś czas będzi o.k, a potem coś mi znowu gruchnie i znowu kłopot. Pomóżcie Mona
    Awatar użytkownika
    Monalisa4
    Forumowicz
    Forumowicz

Dołączenie: 30 Lip 2005, 10:05

Postprzez g_r_a_d » 31 Lip 2005, 20:50

PostUA:

Chyba najlepszym sposobem będzie skombinować sobie działającą kopie płyty XPeka :D
    Ostatnio edytowany przez g_r_a_d, 19 Sie 2012, 19:59, edytowano w sumie 1 raz
    Taka moda by nie wierzyć w Boga tylko w metki i loga.
    WWO
    Awatar użytkownika
    g_r_a_d
    Forumowicz
    Forumowicz

Dołączenie: 13 Gru 2004, 15:01

Postprzez zebra » 31 Lip 2005, 22:51

PostUA:

Zgadzam się z przedmówcą. Instalowanie XP na Windowsa 98 nie jest zbyt rozsądne. XP domyślnie formatuje partycje na typ plików NTFS, dlatego możesz mieć problemy z FAT32. Co prawda z pomocą odpowiedniej konfiguracji (prostej) Windows 98 będzie potrafił czytać partycje w formacie NTFS, ale nie będzie mógł na nich zapisywać danych. Istnieją jednak programy, które umożliwiają zapisywanie plików z formatu FAT32 na NTFS, ale posiadają płatną rejestrację lub są w wersji demo, działającej góra przez miesiąc. Chyba, że taki układ ci odpowiada. Obsługa aplikacji nie jest trudna... Jednak mimo wszystko, jak masz taką możliwość, to zaopatrz się na przyszłość w dobrą płytkę z Windows XP. Pozdrawiam!
    zebra
    Aktywny w piśmie
    Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
    Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Lamagalula » 01 Sie 2005, 06:22

PostUA:

Racja ! Lepiej znajdz sobie lub kup sprawnie dzialajaca plytke windowsa xp.
    (: Pozdrawiam :)
    Awatar użytkownika
    Lamagalula
    Postujący
    Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
    Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników