kuba88 napisał(a):jak wciskam dwa razy pokazjue mi sie okienko wyszukiwania plikow

nie wiem jak to zmienic

aha...jeszcze dodam ze to mi sie zrobilo po tym jak bawilem sie w Narzędzia/Opcje folderów/Typy Plików
chcialem ustawic ikone dla wszystkich folderow i jak ustawilem wtedy sie to zrobilo
pomocy!!
Witam! Próbowałem razem z kubą88 przez gg rozwiązać problem, no i u mnie zrobił się ten sam kłopot.
Ale teraz wiem, że problem nie tkwi w zmianie ikonki.
Wchodząc w menu: Narzędzia/Opcje folderów/Typy plików i wybraniu typu "Folder plików" otwierając Zaawansowane można zmienić ikonę, ale są też w tych ustawieniach "Akcje".
Dla typu "Folder plików" powinna być tylko jedna akcja "find" i
nie może być ona zaznaczona jako domyślna, a tak się właśnie stało u kuby88

Przy zapisywaniu zmian, "find" jest jedyna akcją i z automatu zostaje domyślną.
Ustawione akcje odpowiadają głównym poleceniom z podręcznego menu gdy na folderze klikniemy prawym klawiszem myszy.
Polecenie
"Otwórz" to akcja
"open' - otwiera folder;
"Eksploruj" to akcja
"explorer" - otwiera drzewo folderów z lewej strony okna;
"Wyszukaj" to akcja
"find" - uruchamia wyszukiwarkę plików!!!!!!
To właśnie tu jest problem! Doraźnym rozwiązaniem jest dopisanie akcji
"open" i ustawienie jej jako domyślnej, tylko jaka aplikacja będzie właściwa dla tej akcji??
Ustawiłem w ten sposób:
Jest to rozwiązanie, jak wcześniej napisałem,
doraźne!!
Foldery otwierają się, ale każde w nowym oknie i nie można tego zmienić
Jest jeszcze jeden problem:
jak usunąć zbędne akcje? Zanim doszedłem do tych ustawień utworzyłem kilka innych akcji (metoda prób i błędów). Po zapisaniu zmian w oknie "Edytowanie typu pliku" mam nieaktywne przyciski "Edytuj..." i "Usuń", mogę tylko dodać nową akcję, ale wszystkie one są wyświetlane gdy kliknę prawym klawiszem na folder, który chcę otworzyć.