TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomocy!!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Pomocy!!

Postprzez blondi26 » 21 Mar 2006, 19:09

PostUA:

Mam problem ciągle ktoś wkrada się do mojego komputera :( W otoczeniu sieciowym często mam zalogowane obce osoby obawiam się że "buszują" mi w kompie. Zainstalowałam program McAfeeSecurity Center i teraz jak ktoś wchodzi pojawia się komunikat, że inny użytkownik zalagował się w moim komputerze i komunikat "wyłącz komputer". Mam takie pytanie jak na blondynke przystało: czy jak wyłącze kompa to ta osoba dalej może przeglądać moje pliki. Czy może ktoś mógłby mi pomóc jak mogę jeszcze bronić się przed takimi bądź co badź obywatelami.
Awatar użytkownika
blondi26
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Mar 2006, 18:55
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Hpest » 21 Mar 2006, 20:27

PostUA:

Coś mi się Nie chcę dzisiaj pisać, wieć poradzę Ci przeskanować PC albo wyjątkowo sformatować Dysk HDD :D Zainstaluj sobię Firewall'a :)

Sprawdź czy czasem nie poudostępniałas w Necie swoich plików i czy nie zaznaczyłaś aby obcy mogli ci je modyfikować, sprawdzisz to we właściwościach danego folderu.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

:)

Postprzez blondi26 » 23 Mar 2006, 17:34

PostUA:

Sprawdziłam i faktycznie moje pliki były udostępniane innym użytkownikom ale już zablokowałam :) Dziękuje Pisałeś że mam zainstalować Firewalla chciałam ale pojawił się komunikat że już mam zainstalowany pewnie to ten program McAfeeSecurity Center. Ale chciałabym jeszcze dowiedzieć się czy jak mam firewalla to inni użytkownicy mogą "włazić" mi do kompa? :)
Awatar użytkownika
blondi26
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kukaszr » 24 Mar 2006, 22:57

PostUA:

gdy by ktos chcial Ci "wejsc na kompter" wyskoczy Ci komunikat w stylu: "Uwaga! Host XXX.XXX.XXX chce się połączy!ć Czy zgadzasz się na to połączenie: TAK NIE" Jak dusisz TAK to sie loguje a jak NIE to odrzucaj jego połączenie
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Przestrzeń » 25 Mar 2006, 01:32

PostUA:

Warto mieć jakiś antiwirus, ktory blokuje niechcianych hakerów. Ja mam Kaspesky i działa bez zarzutów, wyszukuje wirusy i od razu je usuwa. Program ten ma bardzo wiele zastosowań ma anti-spyware, anti-spam ipt. Moim zdaniem jest najlepszym programem antiwirusowym, lecz ma jedną wade strasznie komp muli kiedy kaspersky chodzi.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Dołączenie: 21 Lut 2006, 21:21
Miejscowość: Z Stolicy

Hmm...

Postprzez blondi26 » 25 Mar 2006, 10:16

PostUA:

A jeżeli nie pojawia mi się taki komunikat że mam wybrać Tak lubi Nie tylko zaglądam w otoczenie sieciowe i tam mam innych użytkowników których nie znam :( to skąd się tam biorą? Od czasu jak mam McAfeeSecurityCenter to pojawia mi się komunikat że zalogował się obcy użytkownik wyłącz komputer. I jak nie wyłącze kompa a zajrzę w otoczenie sieciowe to "KTOŚ" tam jest np Waldek hmm.. nio właśnie i co ja mam zrobić?
Awatar użytkownika
blondi26
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Przestrzeń » 25 Mar 2006, 12:19

PostUA:

Hmm dosyć dziwny masz problem. Może twój antiwirus nie jest zbyt dobry żeby wywalić niechcianych hakerów. U mnie było tak że ktoś się włamał do mojego komputera, to Kaspersky od razu go wywalił. Zawsze używam kasperskiego bo moim zdaniem jest nejlepszym antiwirusem. Proponowałbym ci go zainstalować.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Dołączenie: 21 Lut 2006, 21:21
Miejscowość: Z Stolicy

Postprzez Mac » 25 Mar 2006, 17:50

PostUA:

Avast+Zone Alarm zero problemów wszystko hula tylko odpowiednio nauczyc i masz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

;)

Postprzez blondi26 » 01 Kwi 2006, 11:10

PostUA:

Mam Kaspersky i jest ok już od tygodnia nikt nie pojawił się w otoczeniu sieciowym :) Dziękuje bardzo :smile:
Awatar użytkownika
blondi26
Forumowicz
Forumowicz

Re: ;)

Postprzez niunka » 01 Kwi 2006, 11:44

PostUA:

blondi26 napisał(a):Mam Kaspersky i jest ok już od tygodnia nikt nie pojawił się w otoczeniu sieciowym :) Dziękuje bardzo :smile:

To dobrze,tylko ze Kaspersky to antywirus,wiec nie chroni przed wlamaniami z sieci,do tego sluzy firewall.Proponuje zainstalowac dodatkowo Kerio Firewall
Image

pozd Niunka
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez blondi26 » 08 Kwi 2006, 22:21

PostUA:

Mam jeszcze jedno pytanie-
czy jeżeli nie mam nikogo w otoczeniu sieciowym to oznacza że faktycznie nikt mi się nie zalogował w komputerze?
Za wskazówki dziękuje :)
Awatar użytkownika
blondi26
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Arexe » 09 Kwi 2006, 20:27

PostUA:

jak nie ma nikogo w otoczeniu sieciowym to ci sie nikt nie zalogowal chyba ze masz jakiegos wira ze ktos moze manipulowac twoim kompem.
Awatar użytkownika
Arexe
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2006, 10:19
Pochwały: 3

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]