TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomocy z JPG

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Pomocy z JPG

Postprzez Grzesom » 18 Mar 2006, 13:32

PostUA:

Może ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać. Pseudo profesionalistka zrzuciła mi z aparatu cyfrowego zdjęcia na płytę CD-R. Zdjęcia normalnie się otwierały . Wobec powyższego z karty w aparacie zostały usunięte te zdjęcia i zrobione nowe. Problem powstał gdy ta sama profesjonalistka zgrała nowe zdjęcia na tą samą płytkę i wten sam katalog. Zdjęcia poprostu się nadpisały i można otwożyć tylko te , które zostały nagrane jako ostatnie. Nadpisały się bo aparat fotograficzny nadaje przecież za każdym razem takie same nazwy np. DC001 i tak dalej. Nero co prawda widzi dwie sesje jednak tej pierwszej w żaden sposób nie mogę otwożyć. Może znacie jakiś ciekawy sposób . proszę o odpowiedź bo bardzo zależy mi na tych zdjęciach. Z góruy dziękuję
Grzesom
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Mar 2006, 13:24
Miejscowość: podlaskie

Postprzez Grzesom » 20 Mar 2006, 19:22

PostUA:

Dzięki wszystkim ale już sobie sam poradziłem z tym problemem , jak by to kogoś interesowało to nie trzeba tak jak czytam na ten temat w różnych forach korzystać z programów do odzyskiwania pamięci bo to nic nie daje. Z płyty CD-R nic nie może zginąć. W NERO zrobiłem obraz pierwszej sesji a jak ją otworzyłem w wirtualnym napędzie "DEMON TOLS" znalazły się zdjęcia. Co dziwne wielu informatyków tłumaczyło mi, że to nie możliwe.
Grzesom
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Mar 2006, 13:24
Miejscowość: podlaskie

Postprzez Hpest » 20 Mar 2006, 20:19

PostUA:

Co dziwne wielu informatyków tłumaczyło mi, że to nie możliwe.

Czy ja wiem czy takie dziwne, jeśli nie sformatowałeś wcześniej płytki to całkiem możliwe, tym bardziej, że tylko się nadpisały. Tak samo jest z innymi nośnikami wielokrotnego zapisy Np.: dyskietki 3,5 cala. :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników