TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 21 Kwi 2021, 14:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.128 Safari/537.36


Witam. Jak w temacie, mianowicie od jakiegos czasu otwiera sie chrome z przekierowaniem na strone brontok. Dodaje tylko logi z FRST, poniewaz nie moge pobrac GMER. Zdaje sie, ze ten virus lub cos innego uniemozliwia sciagniecie, podczas klikniecia w link do CCleaner automatycznie resetuje komputer. (sprobuje jeszcze pobrac ten GMER, jesli sie uda to dam skan)

Addition: http://www.wklejto.pl/897285
FRST: http://www.wklejto.pl/897286
Shortcut: http://www.wklejto.pl/897287

Z góry dziekuje za pomoc!
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 21 Kwi 2021, 14:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.0.0; AGS2-W09) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.66 Safari/537.36


Analiza dopiero jutro, chyba że znajdę jeszcze dzisiaj czas.. Proszę o cierpliwość.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 21 Kwi 2021, 14:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.128 Safari/537.36


Rozumiem, zaczekam :)
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 22 Kwi 2021, 08:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.128 Safari/537.36


Uruchom "FRST". NA klawiaturze naciśnij jednocześnie "CTRL+Y" .Otworzy się Notatnik, wklej do niego zawartość ze wklejki:

https://pastebin.pl/view/2e6ae588

Na klawiaturze naciśnij jednocześnie "CTRL+S". W "FRST uruchom opcję na "Fix / Napraw". Po restarcie systemu pokaż otrzymany plik "fixlog.txt", jest on w tym samym miejscu co program "FRST". Dalej pobierz program "AdwCleaner". Przeskanuj nim system i usuń, co znajdzie, pokaż raport z czyszczenia tym programem.
adwcleaner-instrukcja-uzywania-programu-t35101.html
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 22 Kwi 2021, 12:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.128 Safari/537.36


Ta witryna jest nieosiągalnaSerwer pastebin.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.
Wypróbuj te rozwiązania:

Sprawdź połączenie
Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową
Uruchom Diagnostykę sieci systemu Windows
ERR_TIMED_OUT

Nie moge wczytac strony, za kazdym razem to samo. mozesz wkleic to na "wklejto"? (Gmer'a nie pobiera dalej).
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 22 Kwi 2021, 12:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.85 Safari/537.36


Biauko1 napisał(a):Ta witryna jest nieosiągalnaSerwer pastebin.pl potrzebował zbyt wiele czasu na odpowiedź.
Wypróbuj te rozwiązania:

Sprawdź połączenie
Sprawdź serwer proxy i zaporę sieciową
Uruchom Diagnostykę sieci systemu Windows
ERR_TIMED_OUT

Nie moge wczytac strony, za kazdym razem to samo. mozesz wkleic to na "wklejto"? (Gmer'a nie pobiera dalej).


edit; udalo sie pobrac GMER, wrzucic logi? pastebin niewczytuje ani w IE ani operze.
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 22 Kwi 2021, 13:36

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C; .NET4.0E)


Klikajac w link adwcleaner-instrukcja-uzywania-programu-t35101.html automatycznie restartuje sie komputer, probowalem kilka razy w IE to samo (w chrome mam ustawienie, ze po restarcie przegladarka wczytuje poprzednie karty i przy probie odpalenia chroma, znowu restartuje komputer- zostaje reinstall CH)

Udało sie wczytac tekst z pastebin:
http://www.wklejto.pl/897441 (Fixlog z FRST)
http://www.wklejto.pl/897442 (tutaj jest log z GMER, ktorego wczesniej nie moglem ale udalo sie w koncu pobrac program)

czekam na dalsze wskazowki.
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 22 Kwi 2021, 16:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.0.0; AGS2-W09) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.66 Safari/537.36


GMER to przestarzałe narzędzie, nie rozwijane już. Ok, zobaczmy co się zrobiło...
Dobrze, teraz jak masz problem z AdwCleaner to pobierz aplikacje, uruchom i przeskanuj nim system, usuń co znajdzue i pokaż raport, podam Ci jeszcze w razie czego stronę do programu macierzystą.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 22 Kwi 2021, 16:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.0.0; AGS2-W09) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.66 Safari/537.36


Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 22 Kwi 2021, 18:54

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.85 Safari/537.36


Dobrze, teraz jak masz problem z AdwCleaner to pobierz aplikacje, uruchom i przeskanuj nim system, usuń co znajdzue i pokaż raport, podam Ci jeszcze w razie czego stronę do programu macierzystą.

2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER

2pkt regulaminu, zrobilem jak jest napisane.
ta sama sytuacja, klikajac w link robi sie automatycznie restart PC.
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 22 Kwi 2021, 19:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; 5053K_EEA) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.66 Mobile Safari/537.36


Regulamin na tym forum był nie aktualizowany od lat,więc nie masz co się trzymać go, tak samo jak wykonywanie logów z OTL tu jest zalecane, a program ten też jest już od lat nie wspierany i rozwijany. Dlatego mówię ci ją na razie co masz zrobić, prowadzę twój temat. Jeśli restartuje ciebie komputer po wklejeniu linku, to może to być wina hardware. Ok,link linkiem, co z pobraniem programu z dzieci?Zobacz czy da się wykonać wszystkie trybie awaryjnym z obsługą sieci. Jeśli nie idzie otworzyć poradnika, to zobacz czy pobierasz program i czy da się go odpalić. Zobacz inną przeglądarkę internetową też.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 22 Kwi 2021, 19:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 9; 5053K_EEA) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.66 Mobile Safari/537.36


Można jeszcze inaczej, poradnik do AdwCleaner masn tu na forum w dziale Bezpieczeństwo, otwórz i przeczytaj. Jest tam też poradnik do programu Malwaresbytes. Pobierz go, usuñ co znajdzie i pokaż raport.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Biauko1 » 26 Kwi 2021, 20:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.85 Safari/537.36


Rozumiem, nie Ty o tym decydujesz co aktualne a co nie . Temat do zamkniecia, dzieki za ingerencje i pomoc, ktorej nie otrzymalem! pozdrawiam!
Biauko1
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 19
Dołączenie: 29 Paź 2015, 12:14

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 27 Kwi 2021, 00:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.85 Safari/537.36


Nie decyduję tu na forum, ale siedzę w tym i wiem, więc mówię Ci, co masz zrobić. Przyszedłeś tu po pomoc, to chcesz jej, czy nie? Ja próbuje pomóc. Także nie skończyliśmy. Nie wiemy skąd problemy z resetem komputera też. Ale to twój wybór jak chcesz kończyć. Jeśli tak to FRST do usunięcia, jego kwarantanna tez:
C:\\FRST
Tak z ciekawości, sprawdź sobie ostatnią aktualizację GMER, z którego roku jest. Pomocy nie otrzymałeś, bo nie stosujesz się do poleceń i sam kończysz temat. Więc jak ma Ci pomóc? Czarodziejem nie jestem i palcami nie pstryknę, Masz dalsze wytyczne i kroki, które powinieneś zrobić i nie zrobiłeś. Bez tego tez i dalej nie przejdziemy. Powodzenia i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19

Re: Pomocy z virusem BRONTOK - Log z FRST!

Postprzez Illidan » 27 Kwi 2021, 00:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/90.0.4430.85 Safari/537.36


malwarebytes-opis-aplikacji-uzytkowanie-t35099.html

Opis programów, czy stron, w które wchodzisz i komputer Ci się resetuje, są tu na forum. Są to aktualne i rozwijane aplikacje w tym skuteczne do walki z malware itp. Są opisy nad twoim tematem na forum, Tak jeszcze na marginesie.
Awatar użytkownika
Illidan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 508
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 19


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron