TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

port ps/2

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

port ps/2

Postprzez klemotten408 » 16 Mar 2007, 17:01

PostUA:

Mam pytanie odnośnie portu ps/2 na mojej płycie głównej. Otóż czasmi przy włączniu (lub ponownym uruchamianiu) komputera nie migają u mnie diody stanu na klawiaturze( lub napis "keyboard error or no keyboerd present"). Próbowałe innej klawiatury (też na ps/2) i to samo. Konsekwencja tego jest iż moge wykonywac jedynie operacje myszką (PS/2) dopóki nie wcisne jakiegos klawisza. Wtedy komputer nie reaguje ani na mysz ani na klawiaturę. Podobno może to byc problem z bezpiecznikami portu ps/2 i należy je wymienić. Moja płyta to Asus A7V333. Problem nie występuje za każdym razem (czasami nawet rzadko) oraz nigdy nie wystepuje po uprzednim wyłączeniui włączeniu wtyczki z gniazdka lub wyłączeniu i włączeniu ups'a. Proszę o pomoc!
Z góry dzięki!
klemotten408
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Mar 2007, 16:07

Postprzez buzu » 17 Mar 2007, 21:54

PostUA:

Sprawdź ustawienia w biosie odnośnie peryferii a w windzie /panel sterowania/opcje zasilania.Dla spokoju Twojego i naszego możesz zarzucić log i z HJT iSR.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]