TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Porty, router

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Porty, router

Postprzez Kosmo » 12 Sty 2010, 23:02

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.7) Gecko/20091221 Firefox/3.5.7 (.NET CLR 3.5.30729)

Witam, już od dłuższego czasu borykam się z szajsem - routerem asmax ar-904u, który mi każdy port blokuje (funkcja NAT). Dodałem już 27 różnych portów do routera i więcej się nie da, bo mówi, że tabelka jest pełna a nie da się zaznaczyć np. od 1 do 50000 aby wszystkie odblokowano. Wcześniej już pisałem tu, ale konkretnie odnośnie samych portów. Teraz chcę po prostu wyłączyć tą funkcję NAT-owania, jednak gdy to robię to internet nie działa. Podobno trzeba ustawić jakąś strefę DMZ czy jak to się zwie. Nie wiem czy dobrze ale coś tam zrobiłem i po wyłączeniu NAT'u internet dalej nie działa.
Przykładowo według strony odnośnie portfortwarding (ustawianie portów) ustawiłem port na pewną grę wymagającą porty 2300-2400. Niby powinno odblokować wszystkie z tego zakresu, jednak gdy sprawdzam programem Port Checker, to mam tylko otwarte 2300. Przez ten głupi router czuję się jakbym miał LAN, gdyż nie mogę korzystać np. z JDownloader, Free Rapid downloader, zakładać ani dołączać do serwerów w grach (o zacinaniu się skype czy teamspeak'a już nie mówię). Wysłałem zapytanie do pomocy technicznej asmaxa, ale te leniwce nawet nie odpisały (2 miesiące temu posłałem według formularza!). Czy pomógłby ktoś? Na życzenie mogę podać screena z każdej jednej strony ustawień routera. Mówię też, że instrukcje do tego badziewnego modelu nierzetelnej firmy nic nie dają, bo jest to tak wytłumaczone jak twierdzenie Pitagorasa w książce do polskiego.

Prosiłbym o pomoc i pozdrawiam.
Intel Core2 Duo E8400 ov.3,8Ghz, ASUS P5K/EPU, Patriot PDC22G6400ELK 4x1024MB 800MHz, Nvidia Geforce GTX570, WD Black 512GB, Fatal1ty 550W, Obudowa jakaś Easy Touch :)
Awatar użytkownika
Kosmo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Mar 2009, 21:33
Miejscowość: Bytom

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników