Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
16 Wrz 2007, 16:26
witam, potrzebuje programu do robienia instalek, ale nieco specyficznego. sprawdzalem kilka programow ale zaden nie spelnial moich oczekiwan. chodzi mi glownie o taki, za pomoca ktorego moglbym złączyć instalki paru programow. czyli np. po formacie zamiast instalowac wszystkie Winrary, winampy, gg czy torrenty po kolei, chciałbym zrobić taka instalke ze wlaczam i pokazuje sie lista programow ktore ma zainstalowac i ktore moge ewentualnie odhaczyć (te ktorych nie chce) i ze jak nacisne install to wszystkie po kolei sie zainstaluja. z gory dzieki za pomoc
16 Wrz 2007, 20:12
Może chodzi ci o coś w rodzaju Autostart Kreator'a
albo AutoPlay Menu Builder
16 Wrz 2007, 22:41
buzu, jemu chodzi o zrobienie tak jakby jednej instalki z kilku. Żeby np dzięki jednej instalce zainstalował 10 programów.
A takie coś chyba nie istnieje. Bynajmniej nigdy o tym nie słyszałem.
Poszukaj dla pewnosci. (Przydałaby sie taka kategoria w downloadzie instalek). Albo w google pod hasłem "tworzenie własnych instalatorów" albo 'tworzenie własnych pakietow instalatora".
Pozdro
22 Wrz 2007, 22:04
niestety te 2 co mi podales to mi nie o to chodzi. chodzi mi o cos takiego co powiedzial poprzednik, ale zeby bylo proste w zrobieniu bo je nie umiem C++ nie chodzi mi o kompilatory tylko o zrobienie jednej instalki składajacej sie z kilku instalek np. torrent, gg, winamp itp. zeby za pomoca jednej instalki zainstalowaly sie te 3 programy naprzykłąd.
23 Wrz 2007, 09:40
bonczek - wprawdzie nie słyszałem o takim programie jakiego potrzebujesz, ale...
Jeżeli chodzi Ci o instalowanie programów po formacie to czemu nie zrobisz obrazu dysku?
Norton Ghost
Acronis True Image
Chwilka i cały system z programami i całą resztą odtworzony.
23 Wrz 2007, 10:02
Co do Norton Ghosta:
viewtopic.php?t=4306A takimi programami jak podał buzu nie zrobisz żadnej instalki ponieważ to są programy do robienia menu graficznych dla płyt.
Przeczytaj również to:
viewtopic.php?t=4227Mógłbys zintegrować programy w instalce i by Ci się instalowały wraz z systemem.
23 Wrz 2007, 12:38
no wlasnie ten autostart creator podobny jest do norton ghost, czyli tworzy grafikę menu płyty instalacyjnej. teraz sciagnalem taki program to już 50% sukcesu bo on tworzy instalki. utworzylem w nim instalke tych programow, i nagralem na cd-rw zeby sprawdzic czy jest dobrze. odpalił elegancko tylko problem jest taki że zainstalował na C: instalki tych wszystkich programów

a dałoby sie tak, żeby zainstalowac na nowo w jakims oddzielnym folderze i podfolderach te wszystkie programy, i dopiero z nich zrobić jedną instalke? to wtedy bedzie działało czy nie?