TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

poziom zapisu

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

poziom zapisu

Postprzez Jolania » 20 Gru 2008, 12:46

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)


Podczas próby zgrywania do komputera sygnał zapodany przez kabel (wejscie mikrofonowe) jest odpowiedni na podsłuchu. Program nagrywajacy (EAC, Audacity) pokazują bardzo niską moc sygnału i nagrywa się tylko cisza. Wczesniej nagrywało się wszystko dobrze. Co to moze być?
Jolania
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 13 Gru 2008, 14:46

Re: poziom zapisu

Postprzez Palacio » 20 Gru 2008, 20:49

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Sprawdziłaś w Panelu sterownia poziom dźwięku :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: poziom zapisu

Postprzez Jolania » 21 Gru 2008, 19:51

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)


Palacio napisał(a):Sprawdziłaś w Panelu sterownia poziom dźwięku :?:

Tak. Czy mogło coś paść?
Jolania
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 13 Gru 2008, 14:46

Re: poziom zapisu

Postprzez huber2t » 21 Gru 2008, 20:33

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Czy w urządzeniu z którego zgrywasz jest dzwięk ustawiony na max?
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2798
Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Re: poziom zapisu

Postprzez Jolania » 25 Gru 2008, 22:11

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)


huber2t napisał(a):Czy w urządzeniu z którego zgrywasz jest dzwięk ustawiony na max?

W głośności głównej wszystko na max. Poziom zapisu zwykle regulowałem sygnałem wypuszczanym przez słuchawki czy to z organek czy z magnetofonu. Dodam, że na komputezre stacjonarnym ustawienia te same (chyba, że coś przeoczyłem) i dziala wszystko jak trzeba.
Jolania
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 13 Gru 2008, 14:46

Re: poziom zapisu

Postprzez Palacio » 25 Gru 2008, 23:51

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Odinstaluj kodeki audio, video, po czym zainstaluj na nowo: ffdshow + Real Alternative.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]