Tematy związane z telefonią komórkową.
Zablokowany temat

pre-paid vs abonament?

07 Paź 2010, 16:26

Witam
Niedługo kończy mi się obecna umowa z Orange. Jestem zadowolona i nie zamierzam zmieniać operatora, ale chciałabym dobrać odpowiednią taryfę tym bardziej , że w ostatnim czasie pojawiło się ich dość sporo . Co moglibyście polecić?
Bardziej atrakcyjne są pre-paidy czy abonament? Moje miesięczne rachunki to 70-100 zł . Póki co rozważam Orange One vs Delfin.

Re: pre-paid vs abonament?

08 Paź 2010, 12:38

Ja jestem zadowlona ze swojego Tak taka. Co jakiś czas TT wypuszcza promocje podwójnych doładowań, co pozwala zgarnąć drugie tyle środków z doładowania za darmo. Jeśli wydajesz taką kasę na telefon to zdecydowanie zmieniłoby się to teraz. Środki z podwójnego możesz wykorzystać wszędzie i na wszystkie usługi. Więc koszty spadłyby na pewno. Co chwilę są dosłownie jakieś promocje i nie przypominam sobie kiedy ostatnio dzwoniłam w stawkach podstawowych z cennika. No i ostatnio pakiet internetowy naprawdę robi furorę, choć to pewnie nie to, czego szukasz u operatora.

08 Paź 2010, 14:01

Korzystam obecnie z abonamentu i prepaida- w chwili obecnej znajcznie bardziej polecam ten drugi, szczegolnie w Heyah- podwojne doladowania, bonusy, ostatteczne ceny polaczen sa wtedy znacznie nizsze niz w abonamencie.

08 Paź 2010, 17:34

Heyah to też dobra opcja. Faktycznie podwójne doładowania wychodzą i tam. No i mają świetną ofertę międzynarodową. Nikt takiej obecnie chyba nie ma. Zarówno roaming jak i wychodzące za granicę na numery lokalne połączenia.

10 Paź 2010, 09:22

Za granicę jest tanio, a w sieci w zasadzie za darmo, więc jeśli masz sporo znajomych w Heyah o tym bardziej polecam.

11 Paź 2010, 13:47

dziękuje wszystkim za podpowiedzi, jednak jak wspomniałam, nie zamierzam zmieniać sieci. Chciałabym po prostu dobrać odpowiednią taryfę. Zarówno taryfa One jak i delfin przeznaczone są dla osób sporo rozmawiających. Pytanie tylko , czy One, to faktycznie alternatywa dla tych, którzy nie chcą wiązać się umową.?
Czy w obu taryfach można wykupić usługi typu orange World etc.? Interesuje mnie , która opcja daje więcej możliwości. Nie chciałabym posiłkować się jedynie strona internetową.

14 Paź 2010, 23:45

Na stronie internetowej znajdziesz wszystkie, najbardziej wiarygodne informacje;p

21 Paź 2010, 16:54

generalnie jest tak, ze o tym czy abonament, czy prepaid decyduje najczesciej chec zakupienia telefonu. jezeli chcesz telefon - bierzesz abonament. co do delfina, to jest on szczegolnie oplacalny jezeli lubisz duzo rozmawiac po sieci orange, to tam mozesz spory pakiet minut dostac.

22 Paź 2010, 16:56

No sa mixy teraz. Kiedys byl to "Mix Orange" czy jakos tak. A teraz to sa normlanie Mix Delfin, Mix Pantera i Mix Pelikan. Mixy takze sie wyprofilowaly.

22 Paź 2010, 17:20

Akurat Pelikan i ekipa są trochę słabe, bo mało elastyczne. Jak się komuś zmienią preferencje, np. zacznie więcej dzwonić to będzie musiał płacić znaczni więcej,bo np. miał tanie smsowanie.

25 Paź 2010, 15:20

wiesz, dla jednego malo elastyczne, dla innego calkowicie odpowiadajace jego potrzebom. zmiany w profilu uzywania telefonu zawsze mozna niwelowac pakietami, czy to danych, smsow, czy nawet orange world, jak sie po spolecznosciowkach biega

25 Paź 2010, 18:10

Niby tak, mi osobiście bardziej odpowiadają bardziej płaskie oferty, ale wszystko zależy od indywidualnych potrzeb.

25 Paź 2010, 20:01

8) a widziesz. a indywidualne potrzeby, to drugie imie tych ofert :) zgodze sie, ze indywidualne potrzeby decyduja. wazne, zeby znac dobrze te oferty. przynajmniej te najwazniejsze, zeby wiedziec w czym sie wybiera.

25 Paź 2010, 23:42

Tego typu pakiety wprowadziła ostatnio także Heyah, żeby obniżyć jeszcze bardziej koszty rozmów i smsów w mixie, mimo tego, że stawki są tam płaskie.

26 Paź 2010, 15:13

a jakie pakiety w heyah? w orange sporo tego jest. sa te smsy, netowe (za nie najlepsze opinie zebrali), ale sa tez gadzety jak orange world (dostep do spolecznosciowek). W sumie ciekawe jaka oferta teraz bylaby najbardziej wszechstronna (no, jakby tak przymknac oczy na kase, bo wiadomo, ze to wszedzie kosztuje).
Zablokowany temat