TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem - Komp mi sie sypie!!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem - Komp mi sie sypie!!

Postprzez GhostX » 21 Paź 2006, 15:16

PostUA:

Witam....Oto moj wielki problem

Dzisiaj troche pogrzebalem z kompem i czyzczac go wyjalem baterie z plyty glownej, bo obok niej bylo mase kurzu... Bez tej baterii resetowal sie moj komputer. Po wlozeniu uslyszalem piszczenie z komputera i zielona lampka na komputerze migala bardzo szybko, a monitor byl czarny. Potem wylaczylem filtr i komputer sie uruchomil sie normanie. Moglem kontynuowac wgrywanie systemu. Na surowym systemie wlozylem dysk do kieszeni ( bo mam 2 ) i wtedy po wlaczeniu kompa , znowu zaczal piszczec a monitor nie odpowiadal. Beczalem jak bobr, ale mama uspokoila mnie i doradzila wyjac dysk wymienny i uruchomic kompa. Po kilku probach wlaczania ( w tych nieudanych piszczal ) komputer zalapal, bez dysku wymiennego. Kto wie co sie dzialo?? Pomozcie... Moge wlozyc dysk wymienny??... Teraz to sie nawet boje go wylaczac bo kto wie co sie stanie??

PS. Razem z mama prosze o pomoc:)
Forumowicz

Dołączenie: 25 Wrz 2006, 17:08

Postprzez TheGreK » 21 Paź 2006, 17:46

PostUA:

hej tej baterii wogole nie powinno sie wyciagac jezeli nie masz zadnych problemow z plyta glowna, a jezeli juz ja wyciagasz to nie dluzej niz na 3-4 min. znajdz instrukcje od mobo i zrob zworką reset cmosu, jezeli masz sygnal przy wlaczaniu kompa to napewno zle podlaczyles jakies urządzenie, wiec nie boj sie tylko posprawdzaj wszystkie tasmy i kable od zasilki jesce raz. powo.
http://sheendigital.com/alba/ -- ciekawa laska
CSSP Koszalin 09.11.06
Awatar użytkownika
TheGreK
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Wrz 2006, 11:09
Miejscowość: Z CzeCzeni

Postprzez Mac » 21 Paź 2006, 20:16

PostUA:

Zworki ludzie kutfa zworki. Nie wszystko się w świecie dzieje automatycznie. Po co reset CMOS wyjęcie baterii to zrobiło. Wejdź do BIOSU i restore to defaults. Potem na wyłączonym z prądu kompie włóż dysk wymienny i go włącz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]