TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem komputerem, niewiem co się dzieje

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem komputerem, niewiem co się dzieje

Postprzez daniel24a » 24 Lip 2007, 20:51

PostUA:

Witam mam otóż taki problem ostatnio od chyba 2 miesięcy mam problemy z komputerem, np wczoraj zainstalowałm windowsa a dzisiaj musiałem zrobić to ponownie ponieważ komputer mi się zawiesił i go zrestartowałem i komputer się niewłączył pisało nieznalezione tego pliku lub został uszkodzony był to plik z windows\system32
Pare dni temu wyskakiwało mi jak kopiowałem, przegrywałem i inne rzeczy podobne do tego rzeczy że opóżniony zapis nie powiódł się
Niewiem co się dzieje z tym komputerem ja uważam że dysk twardy nawala ale niewiem więc prosze was o porade co jest przyczyną tych wszystkich problemów i awarii
Z góry dziękuje za pomoc
daniel24a
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lip 2007, 20:46

Postprzez piotrek234 » 24 Lip 2007, 21:15

PostUA:

ja myślę że to nie jest problem z sprzętem tylko z samym Windowsem. (weź spróbuj inną płytą zainstalować).
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez jonny » 24 Lip 2007, 21:26

PostUA:

Myślę że Twoje podejrzenie ma sens , to może być twardziel .
Przeskanuj dysk najlepiej programem HDD Regenerator .

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... erator.php
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez 1jaa » 24 Lip 2007, 23:37

PostUA:

Uuu i tu może być dużo przyczyn. Spotkałem się z tym bardzo dużo razy. To może być wina tak: ramu, dysku, i robala który jest na dysku - sformatuj go ze 3 razy conajmniej a dopiero instaluj. Najczęsciej był to ram, sprawdź ram memtestem i dysk tak jak kolega wyżej napisał.
Raz byłem nawet zmuszony do usunięcia partycji z dysku i dopiero zainstalowanie.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35

Postprzez piotrek234 » 25 Lip 2007, 11:41

PostUA:

@up możesz mi wytłumaczyć co ma ram do usuniętego lub uszkodzonego pliku "system32" ??
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52

Postprzez 1jaa » 25 Lip 2007, 14:42

PostUA:

piotrek234 napisał(a):@up możesz mi wytłumaczyć co ma ram do usuniętego lub uszkodzonego pliku "system32" ??

A no widzisz widocznie ma... Przecież naprawiałem takie komputery więc wiem. Jeżeli reinstalacja, nowa instalacja systemu nic nie pomagała, format również, wtedy była to wina ramu. Po prostu wadliwy ram powodował to, a jak się to dzieje od strony fachowej tego Cie nie powiem, bo nie posiadam takiej wiedzy jeszcze. Wyciągnięcie ramu albo zmiana ramu pomagała. Jedna z kości może być walnięta. Nie wykluczone również, że to dysk. Powodów może być wiele. Jeśli nie ma danych tam żadnych takich to niech usunie partycje i zrobi nową, zainstaluje system - jeżeli to nie pomoże wtedy niech zrobi tak jak napisałem wyżej.

I jak się wypowiadam na tym forum to jak już coś wiem, nie to co w przypadku nie których.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników