TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem... pomocy!!! Pc nie chce się wlamczyc

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem... pomocy!!! Pc nie chce się wlamczyc

Postprzez kukaszr » 13 Mar 2006, 19:00

PostUA:

Witam... Z kumplem chcielismy podkręcić jego ramy... ma on 512 333 chodzily mu one na 166hz więc podkręcilismy je na 200hz <fsb>

No i pc nie chce sie wlanczyc... co trzeba zrobic? Myślałem, że może poszedł zasilacz bo nie przetwarzał pct sygnału wizyjnego... więc podłączyłem moj i tez nic... wlozylem moje ramy <z tym ze moje to ddr2> i tez nic...

Swieci się dioda <zielona> od monitora ale jak sie wlanczy pcta to zmienia sie na pomaranczowa i mroga ;/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Chief » 13 Mar 2006, 19:35

PostUA:

a komp woogóle sie odzywa ???
speaker wydobywa z siebie jakies dzieki czy nic ?????
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez manius23 » 13 Mar 2006, 19:42

PostUA:

Wystarczy zresetowac BIOS i bedzie grac.
sposob pierwszy przelozyc zworki na plycie glownej(znajduja sie zwykle kolo baterii)
sposob drugi wyjac baterie z plytyt glownej na kilka minut

mialem kiedys to samo :D reset biosa pomoze
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez kukaszr » 13 Mar 2006, 20:17

PostUA:

pc działa... fakt ze speaker nie pika... :/ wyslalem kumplowi eską to co napisał manius23 mam nadzieje ze pomoże

a jest mozliwos ze przez to zjeb**ła się plyta glowna lub procek
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 13 Mar 2006, 20:49

PostUA:

Mobo jak najbardziej i na przyszłość jedźcie z mhz stopniowo np. ze 166 na 170 jak nie pomoże to wiecej papu ale wtedy 3a nawiew na ramy dac i nie przekraczać 3,1v.PO każdym skoku spi 32m przeliczcie w systemie albo memtesta zapuście
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kukaszr » 13 Mar 2006, 21:01

PostUA:

po wyjęciu bateri pc zaczol wydobywac dzwięk z glonika ;/ ponoc robil to moj kumpel ktory uwaza sie za mechanika ale jeszcze nigdy nic nie naprawil ;/
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]