Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem... pomocy!!! Pc nie chce się wlamczyc

13 Mar 2006, 19:00

Witam... Z kumplem chcielismy podkręcić jego ramy... ma on 512 333 chodzily mu one na 166hz więc podkręcilismy je na 200hz <fsb>

No i pc nie chce sie wlanczyc... co trzeba zrobic? Myślałem, że może poszedł zasilacz bo nie przetwarzał pct sygnału wizyjnego... więc podłączyłem moj i tez nic... wlozylem moje ramy <z tym ze moje to ddr2> i tez nic...

Swieci się dioda <zielona> od monitora ale jak sie wlanczy pcta to zmienia sie na pomaranczowa i mroga ;/

13 Mar 2006, 19:35

a komp woogóle sie odzywa ???
speaker wydobywa z siebie jakies dzieki czy nic ?????

13 Mar 2006, 19:42

Wystarczy zresetowac BIOS i bedzie grac.
sposob pierwszy przelozyc zworki na plycie glownej(znajduja sie zwykle kolo baterii)
sposob drugi wyjac baterie z plytyt glownej na kilka minut

mialem kiedys to samo :D reset biosa pomoze

13 Mar 2006, 20:17

pc działa... fakt ze speaker nie pika... :/ wyslalem kumplowi eską to co napisał manius23 mam nadzieje ze pomoże

a jest mozliwos ze przez to zjeb**ła się plyta glowna lub procek

13 Mar 2006, 20:49

Mobo jak najbardziej i na przyszłość jedźcie z mhz stopniowo np. ze 166 na 170 jak nie pomoże to wiecej papu ale wtedy 3a nawiew na ramy dac i nie przekraczać 3,1v.PO każdym skoku spi 32m przeliczcie w systemie albo memtesta zapuście

13 Mar 2006, 21:01

po wyjęciu bateri pc zaczol wydobywac dzwięk z glonika ;/ ponoc robil to moj kumpel ktory uwaza sie za mechanika ale jeszcze nigdy nic nie naprawil ;/
Wyślij odpowiedź