TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem przy uruchomianiu Gothica 2 Noc Kruka

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Problem przy uruchomianiu Gothica 2 Noc Kruka

Postprzez Przestrzeń » 23 Lut 2006, 23:45

PostUA:

Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki problem że kiedy zainstalowałem gothica nk, to nie moge go uruchomić. Dysk twardy wydaje taki, dziwny dzwięk. Nic się nie dzieje nie moge włączyć gothica nk. Robiłem formata nic nie dało, zainstalowałem sterowniki, oraz zrobiłem reinstalke. I nic dalej nic nie działa. Czyźbym musiał znów zrobić formata. Pomóżcie prosze.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Dołączenie: 21 Lut 2006, 21:21
Miejscowość: Z Stolicy

Postprzez Hpest » 24 Lut 2006, 01:05

PostUA:

Hehe wydaje mi się, że NA PEWNO instalacja Tej Gry nie spowodowała tego co dzieje Ci się z Kompem, niemożliwe jest aby zwykła gra, w dodatku dość przeciętna spowodowała takie urozmaicenia w systemie. No chyba, że jest to niezwykła Gra która w swoim pliki Setup.exe posiada coś innego niż zwykły plik Instalacyjny :P Ale skoro piszesz, zę Formatowałeś już Dysk to powinno być OK, przynajmniej z Dyskiem :razz: . Gothic NIE działa Ci dlatego, że najprawdopodobniej jego wyżej wymieniony plik Setup.exe NIE nadaję się do użytku. Mogło to być wywołane Np.: uszkodzeniem płyty lub jej nieprawdziwymi składnikami, co ukazuję dziwne zachowanie twojego Dysku Twardego. Spróbuj zainstalować Tę Grę z Innej Płyty CD.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Przestrzeń » 24 Lut 2006, 19:34

PostUA:

Dzięki. Spróbuje zainstalować jeszcze raz z innej płyty, mam nadzieje że już będzie działać.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Postprzez Przestrzeń » 25 Lut 2006, 17:09

PostUA:

I dalej nic. Zainstalowałem gothica 2 z innej płyty, NK też zrobiłem z innej płyty. Nic się nie dzieje nie chce się włączyć. Prosze o pomoc, robiłem też formata, instalowałem nowe sterowniki. I nic sie nie dzieje ciągle ten sam problem. :evil:
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Postprzez gregory_pl » 25 Lut 2006, 19:16

PostUA:

Sprawdzałes tę gierkę na innym kompie??
Awatar użytkownika
gregory_pl
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lut 2006, 14:33
Miejscowość: WLKP

Postprzez luck_j » 09 Mar 2006, 01:36

PostUA:

wiem może to banalne i na pewno o tym wiesz, ale nie byłbym sobą gdybym o tym nie powiedział: czy oby na pewno ta gra nie wymaga cracka??!!
Awatar użytkownika
luck_j
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Mar 2006, 01:06

Postprzez Przestrzeń » 11 Mar 2006, 15:48

PostUA:

Mam orginała Gothica NK więc nie potrzebuje cracka.
Awatar użytkownika
Przestrzeń
Postujący
Postujący

Postprzez luck_j » 12 Mar 2006, 15:26

PostUA:

skontaktuj się więc ze sklepem gdzie kupiłeś, lub z dystrybutorem na Polskę. Mail powinien być na pudełku.
Awatar użytkownika
luck_j
Postujący
Postujący

Dołączenie: 09 Mar 2006, 01:06

Postprzez Dan-D » 14 Mar 2006, 03:36

PostUA:

a ja wiem oco chodzi , bo sam kupilem w cenedze chyba wszystkie wersje jakie wydala i problem jest taki ze zle skonfigurowany jest plik VDFS a jak go sknfigurowac to bardzo proste . po pierwsze nigdy nie uruchamiaj nk z pulpita albo z autorun a po drugie to wlez se w folder gdzie masz zainstalowany NK i potem otworz plik VDFS.cfg np wordem go otworz i wklej nastempujący kod
[VDFS]
DATA\*.vdf
DATA\*.mod
[END]
i zapisz to a potem uruchom se NK i graj w to najlepszo gierke .
PS.Hpest widac ze we wszystkim nie mozesz pomuc i jak niewiesz to sie nie odzywaj bo tylko se nabijasz licznik takimi slowami jak "PEWNIE TA GRA CI SYSTEM ZEPSULA" poprostu zamknij sie!!!
A koles jak nie bedzie dzilac to napisz mam jeszcze inno metode ale wątpie zeby to nie dzialalo po takiej operacji , pozdro
TuPac4Ever
Awatar użytkownika
Dan-D
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Gru 2005, 05:49
Miejscowość: Ełk

Postprzez Hpest » 14 Mar 2006, 12:43

PostUA:

:) Spadaj chłopcze !!!

"PEWNIE TA GRA CI SYSTEM ZEPSULA"

Widać, że masz bujną wyobraźnie, TO TWOJE SŁOWA :twisted:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Dan-D » 15 Mar 2006, 00:49

PostUA:

widac ze nie rozumiesz prostego języka napisalem ze TAKIMI SŁOWAMI JAK czyli znaczy ze nie dokladnie takimi slowami
TuPac4Ever
Awatar użytkownika
Dan-D
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Gru 2005, 05:49
Miejscowość: Ełk

NK

Postprzez Pacior » 29 Kwi 2006, 00:05

PostUA:

Może masz za słabego kompa?...to też gra się nie uruchomi>
Płyta Gł: GIGABYTE Aorus Elite A520
Procesor: AMD Ryzen 5 5600X 6 rdzeni 12 wątków 3700-4600 MH
Karta Graf:Gigabyte GeForce RTX 3060 EAGLE 12GB OC 2.0 LHR
Dysk:Seygate Barracuda St-1000 GB--Kingston SSD A400 480GB--Samsung SSD 980 M2 500GB
Pamięć:32 GB 4X8 dual chanel Kingston "FURY" 3200MHz
Win 10 Profesional
Zasilacz: Seasonic Focus GX-850W
Monitor: Philips 273V-27cali
[email protected]
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Powróć do Strefa Gracza