TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem

Postprzez hubix » 09 Sie 2005, 09:54

PostUA:

mam taki problem resetuje mi sie komp jak robie co badz np. jak włoncze kompa wodrazu jak windows sie wlonczy to za 30 sek reset i to moze sie powtarzać kilka razy a czasami to m sie wogule nie resetuje.
I nie wiem co to moze być.
Awatar użytkownika
hubix
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Maj 2005, 22:17
Miejscowość: ty się nazywasz???

Postprzez zebra » 09 Sie 2005, 15:02

PostUA:

Tematów z tymj problemem na forum jest mnóstwo. Radzę sobie przejrzeć w wolnej chwili i poczytać. A co do restartu komputera, to przyczyny mogą być różne. Przeskanuj w trybie awaryjnym cały system dobrym antywirusem (polecam Avasta, chyba, że posiadasz innego). Wyczyść rejestr, sprawdź, czy dyski nie posiadają błędów, usuń z systemu tzw. śmieci, pliki cookies, itp. Przyczyna restartów komputera może nie mieć podłoża tylko w oprogramowaniu. Sprawdź, czy kości RAM nie są uszkodzone. Wyjmuj i wkładaj kolejno kości RAM, włączając peceta i sprawdzając, czy się restartuje. Sprawdź w BIOS-ie temperaturę CPU i GPU. Jeżeli podkręcałeś procesor lub kartę graficzną, zmniejsz wartości taktowania do tych, jakie wynosiły przed podkręceniem. Przyczyną może być także nieprawidłowo chłodzący wentylator, którego należy od czasu, do czasu wyczyścić z zalegającego kurzu... I tak też radzę zrobić.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 09 Sie 2005, 19:44

PostUA:

Przedkanuj system jeszcze Ad-Aware SE Personal

Mi tez sie cos podobnego dizało jak miałem jakis gowno na dysku na sciezce rozruchowej...

Sprawdz jeszcze czy wszsytki pliki sa dobrze podbisane

Menu Start\Programy\Akcesoria\Narzędzia systemowe\Informacje o systemie

w Informacje o systemie zakładka "Narzedzia" i "Narzedzie weryfikacji podbisu plikow"

W/W jest do systemu Win XP i 2003 i chyba 2000.

Proponuje tez sprawdzic system WIndows Doctorem Firmy Symentec.

Znajdziesz napewno na w sieci p2p lub na torrencie tutaj
Ja sciagałem z jakiegos ftp ale url'a gdzies zapodziałem.
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez hubix » 11 Sie 2005, 09:28

PostUA:

mam jeden plik źle podpisany no to co mam z nim zrobić
Awatar użytkownika
hubix
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Maj 2005, 22:17
Miejscowość: ty się nazywasz???

Postprzez SKJ » 11 Sie 2005, 13:43

PostUA:

Nie wiem dokłądnie jak to jest bo nigdy mi si e to nieprzeydazyło ale zobacz czy jest gdzies cos w stylu "napraw"
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]