Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

PROBLEM

24 Lip 2006, 22:23

witam mam troche banalny problem w sumie niewiem jak sie robi zeby sformatowac calego windowsa i wgrac na nowo go niewiem jak sie to robi zawsze robil to ktos inny :oops: :oops: niewiem gdzie sie to robi lub czy na plycie windowsa xp jest taka funkcja zeby sformatowac tego windowsa co mam akurat wgrany preosze o pomoc i dzieki :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

24 Lip 2006, 22:29

;]

tyle tego jest w sieci jak sformatowac dysk...wystarczy poszukac

to jest banalne i po polskku

wkładasz płytke, resetujesz kompa, jak sie bootuje to obojetne co naciskasz, i chyba F8 na zatwierdzenie warunkow o ile sie nie myle, potem dalej potem wybierasz c, potem napewno potem ntfs(bo jest jeszcze ntfs szybko) potem dalej potem chyba f i juz

a potem jak juz sie zrobi to sie zresetuje potem sie wgrywa.nic trudnego.

co do tego to cos moze nazywac sie nie tak albo moglem napisac nie pokoleji albo cos bo dawno nie formatowałem.

powodzenia :wink:

24 Lip 2006, 22:38

banan troche za duzo tych potem i chyba
jest tyle tego w sieci jak sam napisales ze mogles podac jakies konkretne linki.

Symulator Instalowania Systemu XP +opisy techniczne + pomoce
Ostatnio edytowany przez niunka, 24 Lip 2006, 22:47, edytowano w sumie 1 raz

24 Lip 2006, 22:46

niunka napisał(a):[b]banan[/b[ troche za duzo tych potem i chyba
jest tyle tego w sieci jak sam napisales ze mogles podac jakies konkretne linki.

Symulator Instalowania Systemu XP +opisy techniczne + pomoce

dzieki bardzo :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

24 Lip 2006, 23:27

troche nie rozumiem poczatku co mam zrobic wlozylam plyte xp zresetowalam komp naciskalam obojetnie jaki klawisz nawet enter ale nie wyszlo mi zadnego kominikatu zeby zrobic format to co jest opisane na stronie

24 Lip 2006, 23:28

no to poczekja chcwilke
najpierw kopiuja sie pliki na dysk itp.
poczekaj nie dlugoo dostaniesz komunikaty rozne !!!
cierpliwosci

pozdrawiam

24 Lip 2006, 23:40

ale nic nie dostalam bo normalnie wgral mi sie caly system windows xp wszystkie ikony itp ma to tak byc ???

25 Lip 2006, 11:30

najpierw wkładasz płytke do cd-romu.resetujesz kompa, komputer odpala płyte i wychodzi komunikat "aby zainstalować system win.naciśnij dowolny klawicz'czy coś w tym stylu, wieć naciskasz dowolny klawisz. wyswielta sie taki niebieski ekran z tam na dole masz napisane alby zainstaowac cos tam...nacisnij chyba F8,ale NIE naciskasz nic.
instalator znajduje starą wersje systemu i pyta sie czy przinstalowac jak dobrze pamiętam,naciskasz ESC, pozniej wiscwietla ci wszystkie dystki razem z dyskiem z obecnym XP,tam trzba chyba usunać ta partycje,naciskasz chyba C,pozniej jeszcze potwierdzasz to klawiszem L(jak dobrze pamiętam), tworzysz nowa partycje w miejscu tej którą usunełaś i tam instalujesz tego nowego XP,oczywiście wszystko musisz potwierdzac.
acha zapomniałem jak bedziesz formatować to formatuj do plików NTFS,ale zwykłe formatowanie, NIE szybkie!!
pozniej instalator z płyty kopiuje podstawowe sterowniki i komputer sie resetuje,jak sie włańcza to czekasz aż się ten uruchomi i tam wyskakuje okienko gdzie musisz wpisac te wszystkie pierdoły,godzine, kod produktu i tak dalej,nazwe użytkowonika......
to tak mniej wiecej mowie,bo nie pamiętam wszystkiego 8)
ale ja robiłem chyba z tydzień temu format to ta wiedza jest pewna, ale powiem ci że jeżeli nie umiesz tego zrobic sama to lepiej niech jakiś kolega to zrobi...
powodzenia zycze :D

25 Lip 2006, 12:54

I tak sobie mozecie tlumaczyc jak nie botuje z plyty !

Musisz wejsc w bios i ustawic zeby botowalo pierwsze z cd-rom.

25 Lip 2006, 13:18

a gdzie to trzeba przestawic w biosie zeby startowal z cd-romu

25 Lip 2006, 13:52

:shock: łooo tego jak się ustawia w biosie to nie pamiętam,ale chyba 2 czy 3 opcja od góry i tam sie jeszcze wchodzi w jakies podmenu i ustawia sie cd-rom/dvd-rom
ale to też zależy od wersji BIOSu

25 Lip 2006, 15:12

W biosie :Advanced BIOS Features > 1st(first)Boot Device (ustaw na CDROM) >ESC> Save & Exit Setup albo F10 i Y .
I już OK. :)

25 Lip 2006, 19:14

@jonny
W różnych biosach to róznie wygląda. ale post powyżej powinien ci pokazac jak to powinno wyglądać

26 Lip 2006, 08:41

Podałem tę z krórą się spotkałem na większości kompów.

27 Lip 2006, 12:38

oki format mam juz zrobiony tylko teraz komp staruje mi caly czas z plyty a nie z twardego i ze wejsc normalnie do windowsa to musze miec plyte w srodku bo inaczej wyskakuje mi napis. a niewiem jak to zmienic w tym biosie mam wersje biosu"bios extension1.0 A"
Wyślij odpowiedź