TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PROBLEM

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

PROBLEM

Postprzez Tomik » 23 Paź 2006, 08:09

PostUA:

Witajcie! od momentu zainstalowania neta (2 dni) nie mogę załączać załączników do wysyłanych e-mail. :cry: Próbowałem z różnych portali (interia, onet, tlen). Początkowo nie mogłem wysłać żadnego listu, natomiast teraz nie mogę dołączyć większych załączników (ok 5 MB). Czy przyczyna leży po stronie dostawcy, czy też po mojej stronie.
Z góry dziękuję za pomoc!
Tomik
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Paź 2006, 22:31

Postprzez destyny » 23 Paź 2006, 08:22

PostUA:

Mi sie wydaje ze po stronie dostawcy internet masz normalnie i wgole ? Jak sciagasz muzyke czy film to sciaga Ci sie normalnie ?
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez jonny » 23 Paź 2006, 08:39

PostUA:

W konfiguracji programu pocztowego jast opcja "pozwalaj na załączniki" czy jakoś tak . Tego szukaj i zaznacz .Nie napisałeś jakiego programu pocztowego używasz więc tylko tyle ....
Antywirus może coś blokuje ...sprawdz.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez Tomik » 23 Paź 2006, 09:03

PostUA:

Używam skrzynki na Portalach. Nie odbieram przez żaden program pocztowy. Mój program antywirusowy to Norton Internet Security, ale go odłączałem i nic to nie pomaga. Przy sciąganiu p2p wszystko wydaje sie ok.
Tomik
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Hpest » 23 Paź 2006, 17:23

PostUA:

O ile pamiętam to portale mają blokadę, co do wielkości wysyłanego załącznika, a poza tym można w ustawieniach poczty zmienić te wartość - ale mogę się mylić, bo dawno nie korzystałem przy wysyłaniu e-maili z jakichkolwiek portali. Spróbuj wysłać cokolwiek przez program pocztowy i zobaczymy.
http://www.instalki.pl/programy/Downloa ... iczna.html
Najlepiej The Bat lub Mozilla Thunderbird.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez +ADI+ » 27 Paź 2006, 17:14

PostUA:

zmien na gmiala ...
Awatar użytkownika
+ADI+
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Wrz 2006, 21:06

Postprzez Tomik » 31 Paź 2006, 12:09

PostUA:

Zainstalowałem przęglądarkę Mozilla Thunderbird. E-mail śmigają jak trzeba :)
Dzięki za pomoc
Tomik
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]