Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

PROBLEM

23 Paź 2006, 08:09

Witajcie! od momentu zainstalowania neta (2 dni) nie mogę załączać załączników do wysyłanych e-mail. :cry: Próbowałem z różnych portali (interia, onet, tlen). Początkowo nie mogłem wysłać żadnego listu, natomiast teraz nie mogę dołączyć większych załączników (ok 5 MB). Czy przyczyna leży po stronie dostawcy, czy też po mojej stronie.
Z góry dziękuję za pomoc!

23 Paź 2006, 08:22

Mi sie wydaje ze po stronie dostawcy internet masz normalnie i wgole ? Jak sciagasz muzyke czy film to sciaga Ci sie normalnie ?

23 Paź 2006, 08:39

W konfiguracji programu pocztowego jast opcja "pozwalaj na załączniki" czy jakoś tak . Tego szukaj i zaznacz .Nie napisałeś jakiego programu pocztowego używasz więc tylko tyle ....
Antywirus może coś blokuje ...sprawdz.

23 Paź 2006, 09:03

Używam skrzynki na Portalach. Nie odbieram przez żaden program pocztowy. Mój program antywirusowy to Norton Internet Security, ale go odłączałem i nic to nie pomaga. Przy sciąganiu p2p wszystko wydaje sie ok.

23 Paź 2006, 17:23

O ile pamiętam to portale mają blokadę, co do wielkości wysyłanego załącznika, a poza tym można w ustawieniach poczty zmienić te wartość - ale mogę się mylić, bo dawno nie korzystałem przy wysyłaniu e-maili z jakichkolwiek portali. Spróbuj wysłać cokolwiek przez program pocztowy i zobaczymy.
http://www.instalki.pl/programy/Downloa ... iczna.html
Najlepiej The Bat lub Mozilla Thunderbird.

27 Paź 2006, 17:14

zmien na gmiala ...

31 Paź 2006, 12:09

Zainstalowałem przęglądarkę Mozilla Thunderbird. E-mail śmigają jak trzeba :)
Dzięki za pomoc
Wyślij odpowiedź