TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem uszkodzone filmiki

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem uszkodzone filmiki

Postprzez Daniels89 » 14 Lip 2014, 14:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:30.0) Gecko/20100101 Firefox/30.0

Witam
mam problem z odtworzeniem paru filmów. Są to filmy z kamerki która nagrywa w rozdzielczości 1280x720, 25 klatek, kodek h.264 .Do niej posiadam kartę pamięci 32 gb dokładnie taką http://allegro.pl/najszybsza-karta-micr ... 40593.html Zdarzyło mi się to już dwukrotnie filmów jest około 30 z czego ostatnie 8 nie działa. Próbowałem je odtworzyć za pomocą prawie wszystkich znanych mi odtwarzaczów, aktualizowałem także kodeki ale nic z tego. Dla przykładu w Media Player classic jest napisane Cannot render the file, pozostałe albo nie odpowiadają lub się zawieszają. próbowałem także konwertować filmy ale konwertery albo nie widzą plików albo się zawieszają. Próbowałem nawet naprawić je za pomocą paru programów już nie pamiętam jakich ale bez skutku, podejrzewam, że są uszkodzone w ten sposób, ze się do końca nie zgrały lub coś, jednak filmy zajmują jakieś 500 mb tyle ile pozostałe dobre nagrania. Z tego co udało mi się zobaczyć we właściwościach plików jest on odtwarzany jako AVI. Jak już wspomniałem kamera nagrywa kodekiem h.264. Kartę pamięci po umieszczeniu pierwszy raz w kamerze sformatowałem na NTFS wcześniej była w formacie FAT. Dzieje się to za każdym razem z paroma ostatnimi filmami zapisanymi np. od 1-30. Nie będę umieszczał tych plików ze względu na to, że są one tylko i wyłącznie do wglądu osobistego. Bardzo bym prosił o pomoc.
Dziękuje.
Daniels89
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Lip 2014, 13:51

Re: Problem uszkodzone filmiki

Postprzez MegaSadim » 21 Sty 2015, 23:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/39.0.2171.95 Safari/537.36 OPR/26.0.1656.60

Może twój komp nie wyrabia sprzętowo.
ludzkość zszarzała i zgłupiała w tej cywilizacji, której rozkazy bezmyślnie powtarza: ludzie w zadziwiający sposób zaczęli się do siebie upodabniać, w strojach, w rozrywkach, w stylu życia i także w sprawach duchowych.
Sándor Márai
MegaSadim
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Sty 2015, 04:45
Sprzęt: Acer extensa

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników