Witam.
Chciałem sie spytać o pewien problem który przytrafił mi sie pierwszy raz... Otóż od 2 lat bodajże praktykuje z opcją 2 systemów na 1 kompie. 1 system do internetu (1 dysk) a 2 system z 2 dyskiem do systemu gdzie mam gry programy do codziennego użytku. Nie pytajcie czemu tak i wogóle. No i nigdy nie było z tym problemu. System z netem sie zasyfiał wtedy szybki format, instalacja za pomocą programu BootMagic czy jakoś tak (z obrazu) i znowu 2 system był. Dziś niestety było inaczej. Procedura taka sama. Instalacja systemu z obrazu. Z tym, że po zainstalowaniu kilku programów po zresetowaniu systemu, nie włączał sie on ponownie. Ładował sie po czym komp sie resetował. Po wyborze tego samego systemu wyskakiwał komunikat wszystkim dobrze znany, że wystąpił błąd, bla bla bla i mamy wybór włączenia systemu (tryby awaryjne albo normalny). Wybieram jeden z nich i system sie nie włącza tylko znowu resetuje. Instalowalismy system kilka razy, raz nawet z płyty tradycyjną metodą... Ale to na nic. Wkońcu zrezygnowaliśmy z tej opcji i pozostaliśmy z 1 starym systemem na którym zainstalowałem neta i kilka programów. Resetował go kilka razy i za każdym razem sie włączał normalnie... Tak więc problem znikł (choć nie powiedziane, że zara wyłącze kompa a jutro już go nie włącze).
Wie ktoś o co chodzi? Co może być przyczyną? Dodam, że skanowałem kompa w poszukiwaniu wirów ale nic nie wykryto...
Z góry dziekuje za wszelkiego rodzaju wskazówki, porady.
Pozdrawiam serdecznie.