Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
03 Kwi 2008, 14:39
mam problem z usunięciem (odinstalowaniem) antywirusa Avast professional, nie da rady przez Dodaj/Lub usuń programy, ani przez inne programy do usuwania plików. pomocy co mam zrobić proszę o kontakt mój mail to ***. pilnie!!! dziękuję
Edit by Bozz
03 Kwi 2008, 15:09
Problem czyli? Opisz dokładnie co się dzieje przy próbie odinstalowania.
04 Kwi 2008, 13:54
jak chcę odinstalować to wyskakuje mi okno i pisze żeby jeszcze raz zainstalować tego antywirusa a później odinstalować, i to nic nie daje wyskakuje jakiś problem po angielsku. Avast jest ciągle zainstalowany a w Dodaj/Usuń programy go nie ma, mam program easy uninstaller i nic z tego nie moze go wykryc.
04 Kwi 2008, 14:35
A jest uruchomiony cały czas? Jak tak prosi, to zainstaluj go jeszcze raz

restart

odinstaluj.
04 Kwi 2008, 15:00
problem w tym ze nie da sie go zainstalowac bo wyskakuje blad i ciagle pisze aby zainstalowac jeszcze raz.
04 Kwi 2008, 15:05
Nie można zainstalować, odinstalować czy tego i tego?
Wejdź w awaryjny [F8 przy starcie] i tak spróbuj odinstalować. Później czyszczenie rejestru
Zobacz też tutaj:
- Kod:
http://komputery.katalogi.pl/avast!_v4.6_-_jak_go_odinstalowa%C4%87__-t42505.html
Ostatnio edytowany przez
Bozz, 04 Kwi 2008, 15:09, edytowano w sumie 1 raz
04 Kwi 2008, 15:08
a moglbym zainstalowac jakis jeszcze jeden program antyvirusowy a ten zostawic??? nie bedzie mi mulil kompa??? jak tak to jaki zainstalować???
04 Kwi 2008, 15:10
Nie zaleca się instalowania dwóch antywirusów. Najpierw uporaj się z Avastem, później będziesz myślał nad nowym
04 Kwi 2008, 16:09
Dobra masz problem z odinstalowaniem sciagnij program
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... aller.htmlZainstaluj-->Uruchom program weż Continue-> dalej zaznacz ikonke avasta potem force uninstall to Ci usunie wszystkie pliki powiazane z avastem nawet pliki w rejestrze!
04 Kwi 2008, 18:29
ale żaden program mi nie wykrywa Avasta, i dla tego nie da rady go usunąć, jest folder z plikami w Program Files i nic poza tym
EDIT:
probowałem zna wszelkie sposoby go odinstalowac i nic to nie daje
Edit bby Bozz
04 Kwi 2008, 19:03
Zrób w trybie awaryjnym tak jak w tym linku
- Kod:
http://komputery.katalogi.pl/avast!_v4.6_-_jak_go_odinstalowa%C4%87__-t42505.html
13 Kwi 2008, 17:17
Przeczyść rejestr jv power tools lub ccleanerem
13 Kwi 2008, 19:50
No i po co taki off topic? Rozwiązanie problemu zostało podane w linku, więc nie spamować, jak nie macie nic konkretnego do powiedzenia!
EOT
Edit: Posty nie na temat usunięte. Następnym razem ostrzeżenia za spam nic nie wnoszący do tematu