TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z BearShare

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z BearShare

Postprzez Gigant » 21 Paź 2006, 21:11

PostUA:

Nie było możliwe połączenie z siecią Gnutella. Wskazuje to na jakiś problem.Czy chcesz zobaczyć więcej informacji mogących pomóc Ci to naprawić?

Może to dotyczyć użytkowników aol z wyłączonym filtrem rodzinnym, lub żle skonifigurowaniem proxy. Prosze o pomoc i szybką odpowiedż. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Gigant
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Paź 2006, 20:57

Postprzez Hpest » 21 Paź 2006, 22:00

PostUA:

U mnie BearShare również nie może sie połaczyć z serverem :/ Dlatego albo to wina Gnutella albo dostawcy Internetu. :P Już Mnie to zaczęło irytować, jeszcze wczoraj działał bez zarzutów, a dziś zero kontaktu. Ja niestety nie mam czasy aby skonfigurować inny program p2p, ale tobie polecam Dział p2p przykładem: DC++, eMule
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Re: Problem z BearShare

Postprzez Gigant » 21 Paź 2006, 22:52

PostUA:

Jedyny program co mi działa to jest aresregular 192. Tylko ten jeden. Każdy inny sprawdzałem i lipa. Pierwsze miałem Windows Milenium to ani na 1 sekunde sie nie połączył jak zainstalowałem Windowsa xp to działał tak na chwile może jakieś 5 godz bez wyłączania komputera jak go wył i wł to już nie działał. Sieć mam bezprzewodową to może jest wina admina może cos blokuje? NIe wiem co jest grane wiec prosze o pomoc.
Gigant
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Hpest » 21 Paź 2006, 23:14

PostUA:

Mi juz działa, sprawdź u siebie ;) Ares'a również używam z tego co pamietam nigdy nie miałem z nim problemów, bez awaryjny system p2p. :)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Problem z BearShare

Postprzez Gigant » 21 Paź 2006, 23:51

PostUA:

Jakie masz ustawienia BearShare. Jeśli Jesteś teraz to wpadnij na GG Mój nr.920710
Gigant
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez wonski » 22 Paź 2006, 09:20

PostUA:

Jeżeli chodzi o sieci bezprzewodowe to jest czasem problem z programami p2p, mój kolega też ma bezprzewodową sieć i nie może używać BS, ściągaj Aresem i torrentami, to powinno działać.

P.S. po jakimś czase BS zaskakuje i działa na nowo :shock:
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez TheGreK » 22 Paź 2006, 09:40

PostUA:

hej tez mam siec bezprzewodowa i nie moge korzystac z p2p, z tego co zrozumialem z waszej rozmowy sugerujecie iz tym aresem da sie sciagac pliki??
http://sheendigital.com/alba/ -- ciekawa laska
CSSP Koszalin 09.11.06
Awatar użytkownika
TheGreK
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Wrz 2006, 11:09
Miejscowość: Z CzeCzeni

Postprzez Hpest » 22 Paź 2006, 12:03

PostUA:

Oczywiście, że się da :) wkońcu to program p2p, może nie ma tak wielkiej bazy plików co inne programy tego typu ale za to jest niezawodny.

Ares 1.9.2 PL
Ares jest jednym z klientów sieci p2p. Umożliwia pobieranie z wielu źródeł jednocześnie, oglądanie nie do końca pobranych plików. Jest lekki i ma przyjemny interfejs w języku polskim. Jest ciekawą alternatywą dla użytkowników sieci BearShare, LimeWire, iMesh.

Program posiada bibliotekę, dzięki której udostępnisz i posegregujesz swoje pliki multimedialne. Daje także możliwość odtwarzania audio/video. Zaawansowana wyszukiwarka pozwala określić jakiego typu plików szukamy: muzyka, film, obraz, dokumenty, programy, inne. Aby ułatwić komunikację z użytkownikami dodano funkcję czata.

Download
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez TheGreK » 22 Paź 2006, 12:14

PostUA:

a jednak sie nie da sciagac szkoda :( chyba moj admin od netu wszystko poblokowal :(
http://sheendigital.com/alba/ -- ciekawa laska
CSSP Koszalin 09.11.06
Awatar użytkownika
TheGreK
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Wrz 2006, 11:09
Miejscowość: Z CzeCzeni

Postprzez Hpest » 22 Paź 2006, 12:58

PostUA:

Na twoim miejscu zmienił bym sieć, oczywiście jeśli to możliwe :? Internet bez p2p to nie to samo. Poproś aktualnego admina może odblokuje Ci porty. Administratorzy przeważnie blokują porty programom p2p by nie przeciążać łącza.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Bearshare problem

Postprzez Gigant » 24 Paź 2006, 18:46

PostUA:

Witam. Ja obecnie działam na Aresie jedynie ten program sie połączy żaden inny niestety nie. Próbowałem chyba każdy i nic. Ja też mam bezprzewodowy internet. Jedyna moja opcja internetu na dzień dzisiejszy. BearShare o czasu do czasu mi połączy sie z siecią. Będzie trzeba zrezygnować z sieci bezprzewodowej a założyć neostrade. Puki co nie mam stacjonarnego:(:(:(:(:(:(. pozdrawiam dziękuje za pomoc.
Gigant
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]