Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Problem z BearShare

21 Paź 2006, 21:11

Nie było możliwe połączenie z siecią Gnutella. Wskazuje to na jakiś problem.Czy chcesz zobaczyć więcej informacji mogących pomóc Ci to naprawić?

Może to dotyczyć użytkowników aol z wyłączonym filtrem rodzinnym, lub żle skonifigurowaniem proxy. Prosze o pomoc i szybką odpowiedż. Z góry dziękuje i pozdrawiam

21 Paź 2006, 22:00

U mnie BearShare również nie może sie połaczyć z serverem :/ Dlatego albo to wina Gnutella albo dostawcy Internetu. :P Już Mnie to zaczęło irytować, jeszcze wczoraj działał bez zarzutów, a dziś zero kontaktu. Ja niestety nie mam czasy aby skonfigurować inny program p2p, ale tobie polecam Dział p2p przykładem: DC++, eMule

Re: Problem z BearShare

21 Paź 2006, 22:52

Jedyny program co mi działa to jest aresregular 192. Tylko ten jeden. Każdy inny sprawdzałem i lipa. Pierwsze miałem Windows Milenium to ani na 1 sekunde sie nie połączył jak zainstalowałem Windowsa xp to działał tak na chwile może jakieś 5 godz bez wyłączania komputera jak go wył i wł to już nie działał. Sieć mam bezprzewodową to może jest wina admina może cos blokuje? NIe wiem co jest grane wiec prosze o pomoc.

21 Paź 2006, 23:14

Mi juz działa, sprawdź u siebie ;) Ares'a również używam z tego co pamietam nigdy nie miałem z nim problemów, bez awaryjny system p2p. :)

Problem z BearShare

21 Paź 2006, 23:51

Jakie masz ustawienia BearShare. Jeśli Jesteś teraz to wpadnij na GG Mój nr.920710

22 Paź 2006, 09:20

Jeżeli chodzi o sieci bezprzewodowe to jest czasem problem z programami p2p, mój kolega też ma bezprzewodową sieć i nie może używać BS, ściągaj Aresem i torrentami, to powinno działać.

P.S. po jakimś czase BS zaskakuje i działa na nowo :shock:

22 Paź 2006, 09:40

hej tez mam siec bezprzewodowa i nie moge korzystac z p2p, z tego co zrozumialem z waszej rozmowy sugerujecie iz tym aresem da sie sciagac pliki??

22 Paź 2006, 12:03

Oczywiście, że się da :) wkońcu to program p2p, może nie ma tak wielkiej bazy plików co inne programy tego typu ale za to jest niezawodny.

Ares 1.9.2 PL
Ares jest jednym z klientów sieci p2p. Umożliwia pobieranie z wielu źródeł jednocześnie, oglądanie nie do końca pobranych plików. Jest lekki i ma przyjemny interfejs w języku polskim. Jest ciekawą alternatywą dla użytkowników sieci BearShare, LimeWire, iMesh.

Program posiada bibliotekę, dzięki której udostępnisz i posegregujesz swoje pliki multimedialne. Daje także możliwość odtwarzania audio/video. Zaawansowana wyszukiwarka pozwala określić jakiego typu plików szukamy: muzyka, film, obraz, dokumenty, programy, inne. Aby ułatwić komunikację z użytkownikami dodano funkcję czata.

Download

22 Paź 2006, 12:14

a jednak sie nie da sciagac szkoda :( chyba moj admin od netu wszystko poblokowal :(

22 Paź 2006, 12:58

Na twoim miejscu zmienił bym sieć, oczywiście jeśli to możliwe :? Internet bez p2p to nie to samo. Poproś aktualnego admina może odblokuje Ci porty. Administratorzy przeważnie blokują porty programom p2p by nie przeciążać łącza.

Bearshare problem

24 Paź 2006, 18:46

Witam. Ja obecnie działam na Aresie jedynie ten program sie połączy żaden inny niestety nie. Próbowałem chyba każdy i nic. Ja też mam bezprzewodowy internet. Jedyna moja opcja internetu na dzień dzisiejszy. BearShare o czasu do czasu mi połączy sie z siecią. Będzie trzeba zrezygnować z sieci bezprzewodowej a założyć neostrade. Puki co nie mam stacjonarnego:(:(:(:(:(:(. pozdrawiam dziękuje za pomoc.
Wyślij odpowiedź