TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PROBLEM Z DVD SHRING

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

PROBLEM Z DVD SHRING

Postprzez przem » 03 Lut 2007, 23:54

PostUA:

niemam pojęcia jak kopiowany film dvd obrobić tak aby posiadał polskiego lektora Kombinowałem na wszelkie sposoby i nic!! Orginał posiada w menu lektora Będe wdzięczny za pomoc A mowa o programie DVD Shrink 3.2 http://www.instalki.pl/programy/downloa ... hrink.html
przem
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Lut 2007, 23:40

PROBLEM Z DVD SHRING

Postprzez SHINGO » 23 Mar 2008, 06:12

PostUA:

Witam więc tak otwierasz program potem wrzucasz do programu film z płyty dvd program zrobi analizę filmu.U góry masz takie funkcje jak Otwórz płytę , Otwórz plik , Analizuj , Utwórz kopię , Kopiowanie oraz Tworzenie po lewej stronie pokazuje Menu , Tytuł główny , Dodatki powiedzmy bo to zależy co jest nagrane na płycie po prawej ustawienia u góry są funkcje i jest zaznaczona Kopiowanie klikasz w funkcję Tworzenie i automatycznie po lewej stronie nie masz nic a po prawej wszystkie dane z płyty którą wsadziłeś do nagrywarki w kompie pierwsza pozycja od góry to będzie Menu , potem Tytuł główny i ostatnia jeśli są to Dodatki choć nie zawsze.Lewym myszy klikasz 2 razy na Tytuł główny automatycznie pojawia się on po lewej stronie gdzie możesz pod tym zrobić np.podgląd filmu.Po prawej stronie nad tytułem filmu gdzie są funkcje Ustawienia kompresji oraz Przeglądarka plików klikasz na Ustawienia kompresji i masz funkcje Obraz a pod tym funkcja Autom. wybór stopnia kompresji i tak niech pozostanie nic nie kombinuj pod tą funkcją znajdują się ścieżki dźwiękowe oraz Napisy zaznaczasz co chcesz to już zależy od Ciebie ale pamiętaj im mniej zaznaczysz tym lepsza jakość kopi będzie.Ja zawsze zaznaczam tylko polskiego lektora jeśli płyta go posiada , oryginalną ścieżkę dźwiękową czyli przeważnie angielską jeśli mam do wyboru Dolby Digital lub DTS to odpuszczam Dolby a zaznaczam DTS ponieważ jeśli posiadasz kino domowe to wiadomo że lepsze efekty dźwiękowe itd.tylko polskie napisy i byłoby wszystko żadnych menu im mniej na płycie tym lepsza kopia.Chociaż baaardzo dużo zajmuje miejsca na płycie zwłaszcza to widać na jednowarstwowych płytach czyli 4.7MB ścieżka DTS ale jeśli powycinamy i wyrzucimy wszystko to powinno być OK w funkcjach programu na samej górze w Edycja potem Preferencje klikasz w nią i zaznaczasz na jaką płytę chcesz nagrać czy na jednowarstwową 4.7GB lub dwuwarstwową 8.5GB.W funkcji Podgląd zaznaczasz Włącz podgląd dźwięku i obrazu poniższe funkcje ustaw na Stereo oraz Domyślny render systemowy następna funkcja czyli Pliki wynikowe zaznacz wszystkie funkcje jakie tam są potem Zaznaczenie strumieni gdzie jest Język ścieżki dźwiękowej oraz format kodowania pierwszą funkcję daj na Wszystkie języki obok także zaznacz AC3 lub LPCM język napisów znajdź i zaznacz na tylko Polski ostatnia funkcja to Inne ustawienia i wchodzisz w nią i w Ustawienia odczytu i zapisu plików zaznaczasz tylko funkcję 1 i 3 oraz w Ustawienia wypalania nie wiem jak nagrywasz bo Ja na twardziela nagrywam SHRINK ale na płytę już innym programem ale jeśli tobie nie zależy to możesz zaznaczyć obydwie funkcje jeśli masz zainstalowany program NERO i praktycznie byłoby to wszystko co powinieneś wiedzieć na ten temat.
Windows 11 Pro (23H2) x64
Asus Rog Strix X570-E Gaming
AMD Ryzen 7 5800X
Noctua NH-D15S
Samsung 990 Pro 1TB M.2
ASUS GeForce RTX 3060 Dual OC V2 LHR 12GB GDDR6
G.SKILL 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
Pioneer BDR-S09XLT
SeaSonic Prime PX-850 (80 Plus Platinum) 850W
Awatar użytkownika
SHINGO
Postujący