TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z dwoma dvd-romami -nie wykrywane przez windows

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z dwoma dvd-romami -nie wykrywane przez windows

Postprzez kukaszr » 03 Mar 2006, 20:24

PostUA:

Witam! Mam płyte asrock i dotychczas miałem jeden dvd-rom a teraz dokupiłem nagrywarke dvd... ale pc nie widzi jej... dpiero jak sie odłączy dd-rom to działa... ktoś poleca jakis program? albo cos?
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 03 Mar 2006, 21:00

PostUA:

Sterowniki do płyty i czy aby zworki dobrze ustawione??
A bios widzi nagryware??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kukaszr » 03 Mar 2006, 21:27

PostUA:

widzi. pod warunkeim ze jest tylko i wyloncznie ona podpięta pod kabel ata. gdy mam podłączone oby dwa nie wykrywa ani jednej

kolejne pytanie: ta nagrywarka odtwarza wszystkie typy dvd +/- r ale na ikonce jest dvd - r i jak mozna przestawic na dvd +... bo nie chce czytac mojch plyt ;/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez czajek » 03 Mar 2006, 21:34

PostUA:

kukaszr napisał(a):kolejne pytanie: ta nagrywarka odtwarza wszystkie typy dvd +/- r ale na ikonce jest dvd - r i jak mozna przestawic na dvd +... bo nie chce czytac mojch plyt ;/

Niestety nie da się tego zmienić, od dzisiaj będziesz musiał kupować płyty - r. Ja tak samo mam. :wink:
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez kukaszr » 03 Mar 2006, 21:37

PostUA:

nie pto kupowałem nagrywarke ze wszystkimi opcjami... ;) moj kolega ma dvd+r iwszystkie filmy jak idziemy ogladac przynosi na dvd + więc musi u mnie dzialac :twisted: :twisted: tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić ;/
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez czajek » 04 Mar 2006, 09:58

PostUA:

kukaszr napisał(a):nie pto kupowałem nagrywarke ze wszystkimi opcjami... ;) moj kolega ma dvd+r iwszystkie filmy jak idziemy ogladac przynosi na dvd + więc musi u mnie dzialac :twisted: :twisted: tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić ;/

Jak twój kolega ma dvd + i film ma na + to logiczne że działa :) A jak masz dvd - to plus raczej nie wejdzie, sprawdź czy napewno DVD + i - .
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez kukaszr » 04 Mar 2006, 10:34

PostUA:

no są wszystkie + i -...
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 04 Mar 2006, 15:44

PostUA:

kukaszr napisał(a):widzi. pod warunkeim ze jest tylko i wyloncznie ona podpięta pod kabel ata. gdy mam podłączone oby dwa nie wykrywa ani jednej

zworki
nagrywara master dvd rom slave. Jeśli na ten sam kabel i wszytsko gra.

Jaki masz model tej nagrywarki??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 05 Mar 2006, 11:24

PostUA:

nie wiem co to są zbytnio te zawroki ;/ mam podłączony kabel ATA i zasilający... model to: LiteOn SH-M 160 p 6

Chyba ze to wina plyty glownej, moze mozna tylko na niej mniec jeden cdk
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 05 Mar 2006, 22:19

PostUA:

Nie to nie wina mobo.
Tam gdzie wpinasz kable powinno być obok napisane master,slave. A pod master/slave zworka. W dvd-romie przełóż ją pod slave a w ngrywrce pod master i powinno pomóc. Jutro jak sie mi bedzie chciało moge zrobic foto.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 06 Mar 2006, 10:19

PostUA:

Okej Mac jak zwykle uratowałeś mnie z opresji! Dziękuje bardzo ;) Wszystko działa
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników