Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
03 Mar 2006, 20:24
Witam! Mam płyte asrock i dotychczas miałem jeden dvd-rom a teraz dokupiłem nagrywarke dvd... ale pc nie widzi jej... dpiero jak sie odłączy dd-rom to działa... ktoś poleca jakis program? albo cos?
03 Mar 2006, 21:00
Sterowniki do płyty i czy aby zworki dobrze ustawione??
A bios widzi nagryware??
03 Mar 2006, 21:27
widzi. pod warunkeim ze jest tylko i wyloncznie ona podpięta pod kabel ata. gdy mam podłączone oby dwa nie wykrywa ani jednej
kolejne pytanie: ta nagrywarka odtwarza wszystkie typy dvd +/- r ale na ikonce jest dvd - r i jak mozna przestawic na dvd +... bo nie chce czytac mojch plyt ;/
03 Mar 2006, 21:34
kukaszr napisał(a):kolejne pytanie: ta nagrywarka odtwarza wszystkie typy dvd +/- r ale na ikonce jest dvd - r i jak mozna przestawic na dvd +... bo nie chce czytac mojch plyt ;/
Niestety nie da się tego zmienić, od dzisiaj będziesz musiał kupować płyty - r. Ja tak samo mam.
03 Mar 2006, 21:37
nie pto kupowałem nagrywarke ze wszystkimi opcjami...

moj kolega ma dvd+r iwszystkie filmy jak idziemy ogladac przynosi na dvd + więc musi u mnie dzialac

tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić ;/
04 Mar 2006, 09:58
kukaszr napisał(a):nie pto kupowałem nagrywarke ze wszystkimi opcjami...

moj kolega ma dvd+r iwszystkie filmy jak idziemy ogladac przynosi na dvd + więc musi u mnie dzialac

tylko jeszcze nie wiem jak to zrobić ;/
Jak twój kolega ma dvd + i film ma na + to logiczne że działa

A jak masz dvd - to plus raczej nie wejdzie, sprawdź czy napewno DVD + i - .
04 Mar 2006, 10:34
no są wszystkie + i -...
04 Mar 2006, 15:44
kukaszr napisał(a):widzi. pod warunkeim ze jest tylko i wyloncznie ona podpięta pod kabel ata. gdy mam podłączone oby dwa nie wykrywa ani jednej
zworki
nagrywara master dvd rom slave. Jeśli na ten sam kabel i wszytsko gra.
Jaki masz model tej nagrywarki??
05 Mar 2006, 11:24
nie wiem co to są zbytnio te zawroki ;/ mam podłączony kabel ATA i zasilający... model to: LiteOn SH-M 160 p 6
Chyba ze to wina plyty glownej, moze mozna tylko na niej mniec jeden cdk
05 Mar 2006, 22:19
Nie to nie wina mobo.
Tam gdzie wpinasz kable powinno być obok napisane master,slave. A pod master/slave zworka. W dvd-romie przełóż ją pod slave a w ngrywrce pod master i powinno pomóc. Jutro jak sie mi bedzie chciało moge zrobic foto.
06 Mar 2006, 10:19
Okej
Mac jak zwykle uratowałeś mnie z opresji! Dziękuje bardzo

Wszystko działa