TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z dyskami

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z dyskami

Postprzez trabi146 » 07 Sie 2006, 21:04

PostUA:

Witam mam problem Kupiłem sobie dysk Maxtor 160 gb nic z nim nie robiłem podłączyłem system go wykrył i drugi dysk z windowsem też wykrył. A tego maxtora nie ma w spisie dysków (Chodzi mi o dysk C i D itd. w moj komputer) nie wiem co zrobic ja chyba myśle że trzeba zrobić nową partycje ale jakim to programem (możecie podać link??) z góry dzięki
Yyy... HEHE Jak tam??
Awatar użytkownika
trabi146
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 05 Sie 2005, 10:05

Postprzez wojtas1125554 » 07 Sie 2006, 21:34

PostUA:

Pertition Magic można zrobić partycje ale wątpie ,żeby to była wina partycji.
Sprubuj zworki poprzekłądać a jak niebędzie działać to mi opyl.
Aha mówiłęm nie kupuje w ProLine.

Aha i jak nadal niebędzie działać to wpadnij domnie i się zobaczy czy u mnie działa bo np. mój dysk u ciebie na kompie nie chodzi i na odwrut i są takie same objawy
Awatar użytkownika
wojtas1125554
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Wrz 2005, 13:03
Miejscowość: ze śmietnika:D

Postprzez 1jaa » 07 Sie 2006, 22:00

PostUA:

Musisz go sformatować i zrobic partycje bo jak narazie pewnie masz surową! czy jakąś taką już nie pamiętam. Jak odpalisz płytke z xp to tam bedziesz miał możliwość, tylko najpierw odłącz dysk z windą. Po prostu podłacz ten nowy dysk sam i zrób taką procedure jak do instalowanie windowsa z tym że tylko sformatujesz surową partycje i zapyta Cie na ile podzielić dysków (właśnie to co nie widzisz teraz)
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez niunka » 07 Sie 2006, 22:58

PostUA:

Jezeli go Bios wykryl to wystarczy w Partition Magic przypisac do dysku litere i bedzie go windows widzial.jezeli trzeba bedzie sformatowac to mzesz to zrobic tez przez PM albo bezposredno w systemie.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez 1jaa » 07 Sie 2006, 23:03

PostUA:

niunka napisał(a):Jezeli go Bios wykryl to wystarczy w Partition Magic przypisac do dysku litere i bedzie go windows widzial.jezeli trzeba bedzie sformatowac to mzesz to zrobic tez przez PM albo bezposredno w systemie.

To jest nowy dysk i musi sformatować surową partycje bo inaczej ani rusz. Zresztą chciałbym, żeby trabi146 napisał jak sobie z tym problemem poradził. Spróbuj najpierw tak jak Ci niuńka napisała, a potem moim sposobem.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez trabi146 » 08 Sie 2006, 08:31

PostUA:

Dzięki za odpowiedzi A co do wojtasa to to nie jest wina ProLine a po zatym nie opyle ci go. wiem co zrobie sformatuje dysk i zrobie parycje aha i powiem jak mi poszło :D
Yyy... HEHE Jak tam??
Awatar użytkownika
trabi146
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 08 Sie 2006, 10:54

PostUA:

1jaa napisał(a):To jest nowy dysk i musi sformatować surową partycje bo inaczej ani rusz.

I tu sie z toba niezgodze,kupilam dysk Segate 160GB podlaczylam go jako zewnetrzny przez usb w PM przypisalam litere i dysk byl gotowy do uzycia,co szczerze mowiac bylo dla mnie duzym zaskoczeniem,ze bez formatu,ale tak bylo.Mimo to dla pewnosci dysk formatowalam.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez 1jaa » 08 Sie 2006, 11:26

PostUA:

To może i masz racje. W sumie to troche inny przypadek ale to chyba na tej samej zasadzie działa.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez trabi146 » 09 Sie 2006, 09:47

PostUA:

Dzięki za wszystkie odpowiedzi sam sobie nie poradziłem pomógł mi w tym kuzyn (DZIĘKi) Więc mam teraz dysk 40GB i 160GB Jupi Dzięki
Yyy... HEHE Jak tam??
Awatar użytkownika
trabi146
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]