Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
07 Sie 2006, 21:04
Witam mam problem Kupiłem sobie dysk Maxtor 160 gb nic z nim nie robiłem podłączyłem system go wykrył i drugi dysk z windowsem też wykrył. A tego maxtora nie ma w spisie dysków (Chodzi mi o dysk C i D itd. w moj komputer) nie wiem co zrobic ja chyba myśle że trzeba zrobić nową partycje ale jakim to programem (możecie podać link??) z góry dzięki
07 Sie 2006, 21:34
Pertition Magic można zrobić partycje ale wątpie ,żeby to była wina partycji.
Sprubuj zworki poprzekłądać a jak niebędzie działać to mi opyl.
Aha mówiłęm nie kupuje w ProLine.
Aha i jak nadal niebędzie działać to wpadnij domnie i się zobaczy czy u mnie działa bo np. mój dysk u ciebie na kompie nie chodzi i na odwrut i są takie same objawy
07 Sie 2006, 22:00
Musisz go sformatować i zrobic partycje bo jak narazie pewnie masz surową! czy jakąś taką już nie pamiętam. Jak odpalisz płytke z xp to tam bedziesz miał możliwość, tylko najpierw odłącz dysk z windą. Po prostu podłacz ten nowy dysk sam i zrób taką procedure jak do instalowanie windowsa z tym że tylko sformatujesz surową partycje i zapyta Cie na ile podzielić dysków (właśnie to co nie widzisz teraz)
07 Sie 2006, 22:58
Jezeli go Bios wykryl to wystarczy w Partition Magic przypisac do dysku litere i bedzie go windows widzial.jezeli trzeba bedzie sformatowac to mzesz to zrobic tez przez PM albo bezposredno w systemie.
07 Sie 2006, 23:03
niunka napisał(a):Jezeli go Bios wykryl to wystarczy w Partition Magic przypisac do dysku litere i bedzie go windows widzial.jezeli trzeba bedzie sformatowac to mzesz to zrobic tez przez PM albo bezposredno w systemie.
To jest nowy dysk i musi sformatować surową partycje bo inaczej ani rusz. Zresztą chciałbym, żeby
trabi146 napisał jak sobie z tym problemem poradził. Spróbuj najpierw tak jak Ci niuńka napisała, a potem moim sposobem.
08 Sie 2006, 08:31
Dzięki za odpowiedzi A co do wojtasa to to nie jest wina ProLine a po zatym nie opyle ci go. wiem co zrobie sformatuje dysk i zrobie parycje aha i powiem jak mi poszło
08 Sie 2006, 10:54
1jaa napisał(a):To jest nowy dysk i musi sformatować surową partycje bo inaczej ani rusz.
I tu sie z toba niezgodze,kupilam dysk Segate 160GB podlaczylam go jako zewnetrzny przez usb w PM przypisalam litere i dysk byl gotowy do uzycia,co szczerze mowiac bylo dla mnie duzym zaskoczeniem,ze bez formatu,ale tak bylo.Mimo to dla pewnosci dysk formatowalam.
08 Sie 2006, 11:26
To może i masz racje. W sumie to troche inny przypadek ale to chyba na tej samej zasadzie działa.
Pozdrawiam.
09 Sie 2006, 09:47
Dzięki za wszystkie odpowiedzi sam sobie nie poradziłem pomógł mi w tym kuzyn (DZIĘKi) Więc mam teraz dysk 40GB i 160GB Jupi Dzięki