Przepraszam, że to znów ja, ostatnio nikt mi nie odpisał ale spróbuje ponownie. Na moim laptopie z problemem: bsod-page-fault-in-nonpaged-area-t31531.html pojawił się można powiedzieć kolejny problem, tym razem jak przypuszczam z dyskiem (750 GB ST750LM022 HN-750MBB), co jakby może mieć coś jedno z drugim. Otóż, teoretycznie system działa poprawnie jednak jest problem z kopiowaniem niektórych plików, wypakowywaniem archiwów. Przy tych czynnościach system zawiesza się i nic oprócz twardego resetu nie jest możliwe do zrobienia. Najpierw sprawdziłem ram Memtestem, który nic nie wykrył. Potem próbowałem sprawdzić dokładniej dysk... i tutaj zaczął się horror. Najpierw z poziomu Windowsa - HD Tune zawiesza się po około 500 gb skanowania i nie wykrywa do tego czasu żadnego bad sectora. Bootowalny MHDD nie wykrywa mi w ogóle dysku. Udało się przeskanować trochę (ponieważ miałem mało czasu) bootowalnym ViVardem, jednak nie wiem czy jego wyniki są miarodajne, bardzo dużo błędów na dysku, około 2000 ale nie wiem jak te błędy interpretować. Nie mam także koncepcji jakim programem można by ten dysk jeszcze sprawdzić i czy on, aby może nie nadaje się kategorycznie do wymiany? Chyba, że da się zastosować jakieś półśrodki?
/edit ViVard rzekomo stworzył jakiś log po 75% skanowania jednak nie mam pojęcia gdzie on może być zapisany.
/edit 2
Chyba jednak jego stan nie jest dobry...