TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z działaniem mikrofonu na ECS K7VTA

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Postprzez szubax » 06 Sie 2007, 00:23

PostUA:

Komputerek jest siostrzenicy, przy którym za nic nie mogę włączyć mikrofonu. Na początku pomyślałem, że uszkodzony jest mikrofonik lub wyjście na płycie głównej... lecz po włożeniu karty SB w pci ten sam problem - mikrofon nie działa :( Nawet pokusiłem się przeinstalowałem cały system.... i też ten sam skutek... nic :(. W menadżerze urządzeń wszystko w porządku, sterowniki bez żadnych konfliktów, wszystko powłączane... mikrofon nie reaguje na żadnej z kart muzycznych.
Proszę o jakieś rady....
szubax
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Sie 2007, 16:58

Postprzez LucaS » 06 Sie 2007, 00:54

PostUA:

Albo mikrofon zepsuty albo...

wejdź w dźwięki i urządzenia audio w panelu sterowania, potem wejdź tam gdzie się reguluje głośności, potem w Plik -> sterowniki zaawansowane. Pod mikrofonem pojawi się button "Zaawansowane", wejdź w niego i zaznacz "zwieksz wydajność mikrofonu" (albo cos w tym rodzaju). Jak masz "mikrofon zapasowy" (albo cos w tym rodzaju) to ma być to odznaczone. No i suwakiem glosnosc mikrofonu jak najbardziej i odznacz "wycisz".

Jak nie zadziała to nie ma bata - mikrofon zepsuty.

PS: Zakładam, że stery od dźwiei zainstalowane ;)
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez szubax » 06 Sie 2007, 14:53

PostUA:

hehe też myślałem, że to będzie takie proste, a tutaj klapa....
Mikrofonik działa bez problemu z moim laptopem, ale nie działa z kartą na płycie oraz SB której jej dałem...
w konfiguracji tegoż mikrofonu /konfiguracja w windowsie - panel karty muzycznej/ wszystko sprawdzałem - załączone wszystko i dane na maxa - nie reaguje... chyba zgłupiałem z tym kompem do reszty......
szubax
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mefisto » 06 Sie 2007, 20:40

PostUA:

A nie masz czasem wyciszonego go w regulacji głośności? Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Regulacja głośności jeśli nie ma tam "Mikrofon" lub "Microphone" to w regulacji głośności Opcje > Właściwości > Odtwarzanie i tam zaznaczyć "Mikrofon" lub "Microphone" na 50% jest wyciszony ;]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

:)

Postprzez szubax » 06 Sie 2007, 23:09

PostUA:

wierz mi, że nie jest wyciszony...
w ustawieniach karty / windows wszystko powłączane.....:(
szubax
Forumowicz
Forumowicz

szukam sterowników do karty muzycznej

Postprzez 1qazxsw2 » 18 Lut 2009, 00:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Witam.Mam probem nie mam sterowników do karty dzwiękowej Gniazdo PCI 7 (Magistrala PCI 0, urządzenie 19, funkcja 0)
Moze ktoś wie na jakiej stronce moge je znależć????
1qazxsw2
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Lut 2009, 00:19

Re: Problem z działaniem mikrofonu na ECS K7VTA

Postprzez Palacio » 18 Lut 2009, 17:14

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Podaj markę i model płyty głównej oraz nazwę karty dźwiękowej. Jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić użyj programu Everest.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]