Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z działaniem mikrofonu na ECS K7VTA

06 Sie 2007, 00:23

Problem z działaniem mikrofonu na ECS K7VTA
Komputerek jest siostrzenicy, przy którym za nic nie mogę włączyć mikrofonu. Na początku pomyślałem, że uszkodzony jest mikrofonik lub wyjście na płycie głównej... lecz po włożeniu karty SB w pci ten sam problem - mikrofon nie działa :( Nawet pokusiłem się przeinstalowałem cały system.... i też ten sam skutek... nic :(. W menadżerze urządzeń wszystko w porządku, sterowniki bez żadnych konfliktów, wszystko powłączane... mikrofon nie reaguje na żadnej z kart muzycznych.
Proszę o jakieś rady....

06 Sie 2007, 00:54

Albo mikrofon zepsuty albo...

wejdź w dźwięki i urządzenia audio w panelu sterowania, potem wejdź tam gdzie się reguluje głośności, potem w Plik -> sterowniki zaawansowane. Pod mikrofonem pojawi się button "Zaawansowane", wejdź w niego i zaznacz "zwieksz wydajność mikrofonu" (albo cos w tym rodzaju). Jak masz "mikrofon zapasowy" (albo cos w tym rodzaju) to ma być to odznaczone. No i suwakiem glosnosc mikrofonu jak najbardziej i odznacz "wycisz".

Jak nie zadziała to nie ma bata - mikrofon zepsuty.

PS: Zakładam, że stery od dźwiei zainstalowane ;)

06 Sie 2007, 14:53

hehe też myślałem, że to będzie takie proste, a tutaj klapa....
Mikrofonik działa bez problemu z moim laptopem, ale nie działa z kartą na płycie oraz SB której jej dałem...
w konfiguracji tegoż mikrofonu /konfiguracja w windowsie - panel karty muzycznej/ wszystko sprawdzałem - załączone wszystko i dane na maxa - nie reaguje... chyba zgłupiałem z tym kompem do reszty......

06 Sie 2007, 20:40

A nie masz czasem wyciszonego go w regulacji głośności? Start > Wszystkie programy > Akcesoria > Regulacja głośności jeśli nie ma tam "Mikrofon" lub "Microphone" to w regulacji głośności Opcje > Właściwości > Odtwarzanie i tam zaznaczyć "Mikrofon" lub "Microphone" na 50% jest wyciszony ;]

:)

06 Sie 2007, 23:09

wierz mi, że nie jest wyciszony...
w ustawieniach karty / windows wszystko powłączane.....:(

szukam sterowników do karty muzycznej

18 Lut 2009, 00:39

Witam.Mam probem nie mam sterowników do karty dzwiękowej Gniazdo PCI 7 (Magistrala PCI 0, urządzenie 19, funkcja 0)
Moze ktoś wie na jakiej stronce moge je znależć????

Re: Problem z działaniem mikrofonu na ECS K7VTA

18 Lut 2009, 17:14

Podaj markę i model płyty głównej oraz nazwę karty dźwiękowej. Jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić użyj programu Everest.
Wyślij odpowiedź