TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z dzwiękiem (ALC889A, mobo: GA-EP35C-DS3R)

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Problem z dzwiękiem (ALC889A, mobo: GA-EP35C-DS3R)

Postprzez bleedes » 08 Lut 2009, 02:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

A więc tak kłopoty z dźwiękiem zaczęły się gdy chciałem od nowa zainstalować sterowniki gdyż zauważyłem że mam coś z dźwiękiem nagrywania. Po tym jak zainstalowałem od nowa sterowniki to dźwięk zwyczajnie zniknął :shock: próbowałem od nowa instalować to samo lecz bez skutecznie. W takim razie wszedłem w internet i spróbowałem ściągnąć sterowniki do dźwięku lecz bez skutecznie. Nie wiem może źle szukam czy jak ! jeszcze próbowałem żeby to automatycznie zrobił po przez ściąganie w panelu sterowania -> system -> menadżer urządzeń. Później wpadłem żeby je odinstalować i później od nowa zainstalować lecz i tak nie pod skutkowało. Stało się coś dziwnego w menadżerze urządzeń teraz piszę że mam starsze sterowniki dźwięku i starsze urządzenia przechwytywania video :shock: i wyświetla mi że z Kontrolerem multimediów coś nie tak jest Wykrzyknik jest taki :shock:

Oczywiście dodam że to jest zintegrowana karta dźwiękowa.
Płyta Główna : GA-EP35C-DS3R

I mam jeszcze napisane Karta dźwiękowa ALC889A zint.

Czy z płytą główną coś się stało? Czy może mojej głupoty coś sknociłem ?

Był bym wdzięczny gdyby można podać linki do najnowszych sterowników do mojej płyty głównej :(
bleedes
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Lut 2009, 02:34

Re: problem z dzwiękiem :(

Postprzez destyny » 08 Lut 2009, 11:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Tu masz najnowsze sterowniki. Spróbuj odinstalować sterowniki w trybie awaryjnym, po odinstalowaniu sterowników wyczyść rejestr. Uruchom ponownie komputer i zainstaluj sterowniki ze strony producenta.

Jak to nie pomoże pomyślimy dalej.

Pozdrawiam.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez bleedes » 08 Lut 2009, 13:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6

Yeaa :D Udało się chociaż nie wiem jak. Po tym przykładzie co podałeś dźwięk tak został zainstalowany wykrywał i tak dalej ale nadal nic nie grało więc wsadziłem do bocznego gniazdka zwykłe słuchawki od mp3 i zaczęło grać :) Więc myślę sobie że coś z głośnikami się stało. Więc wyjąłem je z tylnych kolorowych wejść i wczepiłem w tą boczną dziurkę tam gdzie wcześniej były słuchawki i zadziałało 8) Czyli można było wywnioskować że tyle wejścia na głośniki są rozwalone :smile: . Lecz chwile później znowu wkładam do tylnych kolorowych i dźwięk zaczął grać :D

Dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam :D
bleedes
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 08 Lut 2009, 15:42

Morał z tego taki że pewnie wtyczki wyskoczyły z gniazdek :> ?
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Re: Problem z dzwiękiem (ALC889A, mobo: GA-EP35C-DS3R)

Postprzez bleedes » 08 Lut 2009, 19:07

Moim zdaniem się nic takie nie stało. Ale chyba tylko takie wyjaśnienie może być. Od teraz zacznę przed szukaniem czegoś w komputerze sprawdzać sprzęt. Ale jeszcze jedno pytanko dlaczego jak biorę "Mute" to dlaczego zamiast wszystkich 5 głośników to jeden zostaje włączony ?? :P
bleedes
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]