Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Problem z dźwiękiem i sterownikami

27 Lut 2010, 10:47

Witam!Jestem nowym użytkownikiem i mam następujący problem mianowicie:Kilka dni temu przyszło mi do głowy aby zaktualizować sterowniki do całego sprzętu do nowszych wersji {mam na myśli sterowniki do płyty głównej,karty graficznej,karty dźwiękowej{zintegrowanej}}i po instalacji oraz ponownym uruchomieniu systemu rzecz jasna,wszystkie wcześniej zaktualizowane sterowniki przestały działać.Tzn.nie ma dźwięku w komputerze,gry nie działają a po ponownych próbach reinstalacji sterowników wyżej wymienionych nic się nie zmieniło.Próbowałem grzebac za tym systemie ale nic to nie pomogło dodam tylko że w menadżerze urządzeń nie wyswietla karty dzwiękowej,a na końcu listy w menadżerze pisze Pci device i obok tego wykrzyknik.Oprócz tego przy każdy starcie sytemu i zalogowaniu w użytkowniku wyskakuje prośba o zainstalowanie wraz z kreatorem znajdowania nowego sprzętu oprogramowania z jakiejś płyty której nie posiadam,dodam że jest to podpisane Pci device.Proszę o pomoc i z góry dziękuję.Aha i oto moja specyfikacja techniczna:
płyta główna:ASUS P5QPL-AM INTEL SOCKET G41
karta graficzna:ASUS EAH HD 4670 512 mb
karta dźwiękowa{zintegrowana}:Realtek HD AUDIO która używa programu realtek manager{oznaczony pomarańczowym glośniczkiem w prawym dolnym rogu ekranu}
system operacyjny Windows XP + Service pack 3
PROSZĘ O POMOC!

Re: Problem z dźwiękiem i sterownikami

27 Lut 2010, 10:49

PRZEPRASZAM MIAŁEM NA MYŚLI ŻE KOŁO TEGO PCI DEVICE BYŁY PYTAJNIKI,POMYŁKA,ALE TEMAT JEST NADAL AKTUALNY.

27 Lut 2010, 12:49

c2.JPG
A OTO TEN PROBLEM:
c2.JPG (83.36 KiB) Obejrzany 1327 razy

27 Lut 2010, 12:51

C3.JPG
A TO TEN MENADŻER ZNAJDOWANIA NOWEGO SPRZĘTU
C3.JPG (54.57 KiB) Obejrzany 1327 razy

27 Lut 2010, 12:52

SAMI ZOBACZCIE NA 2 OBRAZKI POWYŻEJ:

27 Lut 2010, 17:04

Ściągnij sterowniki do karty dźwiękowej z tej strony. Instalacja powinna odbyć się automatycznie, jeśli wskażesz jak ścieżkę docelową, rozpakowany sterownik.

28 Lut 2010, 11:02

Wielkie dzięki!i pozdrawiam a i tobie i mnie życzę samych sukcesów na przyszłość :-D
Wyślij odpowiedź