TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z ffdshow...

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Problem z ffdshow...

Postprzez Emailen » 06 Lip 2008, 23:01

PostUA:


Mam problem...
ffdshow na komputerze zainstalował mi komputer... problem w tym że kuzyna nie ma i nie ma mi kto pomóc ;)

No właśnie...

Podczas pierwszego uruchamiania gry, było zapytanie o ffdshow, czy używać czy nie...
Ja z rozpędu dałam na używać zawsze... jak mam to zmienić? Znaczy jak otrzymać znowu te okienko...?
Emailen
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 06 Lip 2008, 22:58

Postprzez Dawid255151 » 06 Lip 2008, 23:11

PostUA:


Usuń ffdshow i zainstaluj ponownie.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2064
Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Kodeki

Postprzez Pacior » 18 Lip 2008, 21:03

PostUA:


Ja za namową tu obecnych kolegów zainstalowałem te F...coś tam i g....!!!
Daj se spokój.....zainstalowałem kodeka Xvid i Divx i nie mam żadnego problemu.....wszystkie filmy co ściągam czy jakie kolwiek....chodzą bez problemów!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Kodeki

Postprzez LucaS » 18 Lip 2008, 21:09

PostUA:


Pacior napisał(a):Ja za namową tu obecnych kolegów zainstalowałem te F...coś tam i g....!!!
Daj se spokój.....zainstalowałem kodeka Xvid i Divx i nie mam żadnego problemu.....wszystkie filmy co ściągam czy jakie kolwiek....chodzą bez problemów!
Pozdro!


Ehh daruj sobie takie posty, to już kolejny, najpierw w temacie o rozdzielczości a teraz tu... nie wnosisz nic do tematu to daj spokoj.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2821
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

D.......

Postprzez Pacior » 18 Lip 2008, 21:12

PostUA:


To wy darujcie se te posty o reklamowaniu jakichś gó....nych FF....coś tam bo to tylko utrudnia życie!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez murarz777 » 18 Lip 2008, 21:19

PostUA:


Miałeś chyba jakiś dziwny problem skoro aż tak bardzo sie zraziłeś do ff
swoją drogą FF i dobry player otworzą wszystko (no prawie) ostatnio rmvb nie mogłem otworzyć tylko i to tyle co do problemów (moich z FF)
Co do tematu musisz reinstalować FF na poczatku masz tam z jakimi playerami ma współpracowac i jakie formaty dekodowac :) (chyba sie nie pomyliłem ) xD
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Kodekiiiiiiii

Postprzez Pacior » 18 Lip 2008, 21:22

PostUA:


Poprostu ...nie wiem ale u mnie nie chciały działać za bardzo!
Więc zainstalowałem najnowszy XviD a potem najnowszy DivX i już nie mam żadnych problemów....wszystko chodzi jak ..!!!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez Bozz » 18 Lip 2008, 21:27

PostUA:


Jakoś nikt wcześniej nie skarżył się na ffdshow, dlaczego? Bo to na prawdę dobry kodek, o niebo lepszy od paczek rzekomo otwierających wszystko, a gratis odstajemy zamieszanie w rejestrze, które nie musi od razu się odezwać.

@murarz777
ffdshow + Real Alternative i bezproblemów otworzysz także *.rmvb.

Koniec offtopu
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez nawrok888 » 28 Lip 2008, 18:45

PostUA:


Bozz napisał(a):Jakoś nikt wcześniej nie skarżył się na ffdshow, dlaczego? Bo to na prawdę dobry kodek, o niebo lepszy od paczek rzekomo otwierających wszystko, a gratis odstajemy zamieszanie w rejestrze, które nie musi od razu się odezwać.


tak się składa, że mam pewien problem....mam zainstalowane real alternative + ffdshow i mam problem z rmvb....najpierw nie chciało w ogóle otworzyć filmu no to przeinstalowałem.....film się załączył ale jest bez dźwięku....ponownie przeinstalowałem i nic....co może być tego przyczyną?

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez Bozz » 28 Lip 2008, 21:05

PostUA:


Przyczyną mogą niedokładne usunięte kodeki, lub zamieszanie po poprzednich paczkach. Na forum niunka gdzieś pisała jak usuwać więc spróbuj tak
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez nawrok888 » 29 Lip 2008, 12:30

PostUA:


ok zrobiłem tak:
Bozz napisał(a):1. Usuń wszystkie kodeki.

2.
niunka napisał(a):Klikasz prawym na Mój Komputer -> zarządzaj -> menedżer urządzeń -> rozwijasz -> kontrolery dźwięku , video, gier -> (klikasz dwa razy na) kodery-dekodery video -> właściwości i usuwasz wszystkie

oprócz:

iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv


3. Uruchom komputer ponownie

4. Zainstaluj tylko ffdshow i Real Alternative


i nic nie pomogło....cały czas nie mam dźwięku w rmvb....
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez Palacio » 29 Lip 2008, 13:59

PostUA:


ściągnij jeszcze inny film .rmvb, może masz fake bez dźwięku

Jeżeli to nie to, zainstaluj RealPlayer + QuickTime
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez nawrok888 » 29 Lip 2008, 20:19

PostUA:


Palacio napisał(a):ściągnij jeszcze inny film .rmvb, może masz fake bez dźwięku

Jeżeli to nie to, zainstaluj RealPlayer + QuickTime


fenkszu men! pomogło...

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron