TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z filmami

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

problem z filmami

Postprzez daniel17 » 03 Lip 2007, 14:10

PostUA:


pomocy mam problem oto filmy mi sie tna . glownie chiodzi o glos mam kodeki k-liata bs playera pro ale fimy nie chca mi plynnie isc
daniel17
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączenie: 07 Sty 2007, 13:00

Postprzez ORTEGA » 03 Lip 2007, 14:28

PostUA:


Miałem kiedyś takie coś. Winą nie były codeki ale proces cidiamon.exe (czy jakoś tak). Zużywał on 100% CPU podczas oglądania filmów. Wyłączyłem go i było po kłopocie :wink:
ORTEGA
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 13
Dołączenie: 22 Cze 2007, 22:03

Postprzez LucaS » 03 Lip 2007, 14:43

PostUA:


Przede wszystkim odintaluj wszystkie kodeki. TUTAJ masz napisane jak.
Następnie zainstaluj program SubEdit-Player lub AllPlayer.
Następnie paczke kodeków K-Lite Mega Codeck Pack. W czasie instalacji podczas wyboru (nie pamietam jak tam bylo) weź "A lots of stuff".


I powinno być dobrze. Do tego przeczyść rejestr programem RegCleaner.



Jak nie pomoże to daj logi HijackThis w dziale Bezpieczeństwo. Pewnie zasyfiony komp.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2821
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez daniel17 » 03 Lip 2007, 21:17

PostUA:


niesttey tos samo . razcej jest to wina kart dzwiekowej poniwaz glos na niej jest emulowny. czyli jak jest wylazcona to dziala ajjak wlazcona to niee. kupuje nowa
daniel17
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączenie: 07 Sty 2007, 13:00

Postprzez banan » 03 Lip 2007, 21:30

PostUA:


to odinstaluj jeszcze raz te kodeki, zainstaluj tylko ffdshow i playera powiedzmy... MpcStar albo SubEdita.
Image
Awatar użytkownika
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 800
Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez daniel17 » 04 Lip 2007, 11:35

PostUA:


tak juz prubowalem ej amoze to wina kart dzwiekowej
daniel17
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączenie: 07 Sty 2007, 13:00

Postprzez banan » 04 Lip 2007, 14:11

PostUA:


co ma karta dzwiekowa do filmow?

może Ci się komp przegrzewa..

wyszłącz go na troche ;) :P
Image
Awatar użytkownika
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 800
Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez Bozz » 04 Lip 2007, 15:34

PostUA:


Napisz jeszcze czy wszystkie filmy się tną czy tylko niektóre? A komputer po za tym "normalnie" chodzi? Możesz też zobaczyć w procesy jak napisał ORTEGA.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez daniel17 » 07 Lip 2007, 12:53

PostUA:


teraz dpslownie zadnego nie otwiera i nie jest to przez zaden proces. macie jakies pomysly.glownie gos mi zacima bo obraz jest ok

przczytalem posta wtym dziale jden gosc mial ten sam problem i scignalem goom playera przstawilem w nim skad dzwiek ma wychodzic i jest ok


dzieki za rady pozdrawiam
daniel17
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączenie: 07 Sty 2007, 13:00

Postprzez 1jaa » 07 Lip 2007, 16:04

PostUA:


Zjade trochę z tematu...

Widzicie jak to dobrze szukać na forum odpowiedzi! I żeby tak wszyscy albo chociaż połowa robiła tak to byłoby miło.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1151
Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Problemów z filmami ciąg dalszy...

Postprzez EMpuls » 28 Gru 2007, 17:13

PostUA:


Witam,

Mam podobny problem z zacinającymi się filmami ale dotyczą obrazu… używam SubEdit-Player – do momentu gdy korzystałem z wersji 4056 wszystko było OK. Od momentu ściągnięcia wersji 4060 zaczęły się problemy… Filmy które kiedyś chodziły bezproblemowo teraz momentami zacinają się - obraz zatrzymuje się po czym przyspiesza i znowu przez jakiś czas jest OK, nie ma natomiast żadnego problemu z dźwiękiem.
Przeinstalowanie SubEdita. Niestety instalacja wersji 4060 z wbudowanymi kodekami nie rozwiązało problemu. Również ściągnięcie kompletu kodeków za pośrednictwem AllPlayera nic nie pomogło. Filmy zacinają się zarówno w SubEdicie jak i w AllPlayerze.
Sytuacji nie poprawiło również po zainstalowaniu pakietów kodeków:
K-Lite mega codec pack 3.6.2;
K-Lite Codec Pack 3.6.2 Full;
Combined-Community-Codec-Pack-2007-07-22
… Po zainstalowaniu dwóch pierwszych pakietów większość filmów chodziła bardzo ładnie ale niestety te oznaczone jako DVDRip w ogóle się nie otwierały. Pojawiał się komunikat Avitag: DX50 lub Avitag: Xvid.
W chwili obecnej używam pakietu Gordian Knot Codec Pack 1.8. Wszystkie filmy które do tej pory sprawdzałem otwierają się ale chwilowe zatrzymanie obrazu nadal ma miejsce.
Proszę o poradę jak wyeliminować ten dość irytujący problem. Czy przyczyna może być niezależna od kodeków i używanego programu do odtwarzania filmów?
Pozdrawiam
EMpuls
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 28 Gru 2007, 16:44

Postprzez niunka » 28 Gru 2007, 18:18

PostUA:


Odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz ,przez dodaj usun programy,albo za pomoca jakiejs aplikacji zewnetrznej najlepiej
JV16 Power Tools -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Tools.html
odinstalujesz co chcesz i odrazu wpisy usunie.

Nastepnie

Kod: Zaznacz wszystko
Klikasz ppm na Mój Komputer -> zarządzaj -> menedżer urządzeń -> rozwijasz kontrolery dźwięku, video, gier, potem kodery-dekodery video i we właściwościach usuwasz wszystkie oprócz:


iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv



a w koderach dekoderach audio wszystko oprócz:


Kod:
imaadp32
msadp
msg711
msgsm32
tssoft32
msg723
Windows Media Audio Codec
Spiro Lab Telecom Audio Codec
Fraunhofer IIS MPEG Layer 3 codec
Microsoft PCM converter


Sciagasz iinstalujesz
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ative.html
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dshow.html
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... layer.html
i na koniec -> VLC -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... layer.html
Nie potrzebuje zadnych kodekow i odtwarza prawie wszystkie formaty.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez EMpuls » 28 Gru 2007, 22:01

PostUA:


Pomimo odinstalowania kodeków, wyczyszczenia rejestru oraz zainstalowania sugerowanych programów nie ma poprawy. Sytuacja jest identyczna a może nawet gorsza - obraz nadal się haczy problem występuje nie tylko w SubEdicie ale również w VLC media player.
Jakieś inne pomysły jaka jest przyczyna i co robić?
Pozdrawiam
EMpuls
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 28 Gru 2007, 16:44

Postprzez buzu » 29 Gru 2007, 00:26

PostUA:


Tak apropos podaj konfigurację komputera i system operacyjny.
Kombinowałeś cos ostatnio z driverami od grafiki? albo samą grafiką (jakieś podkręty ,odkręty,dziwne wspomagacze?
Problem jest tylko z filmami ?
Zapodaj też log z HijackThis.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 853
Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez EMpuls » 29 Gru 2007, 01:29

PostUA:


Żadnych kombinacji nie wykonywałem. Nic nie było wspomagane, podkręcane ani „odkręcane” :) Jedyne co zmieniło się w tym czasie to monitor. Starego 14 calowego Dayteka zamieniłem na nowego 19 calowego LCD.

Poniżej podaje ogólną specyfikacje komputera:

Procesor: AMD Duron 1,22 GHz
Płyta główna: ECS K7VTA3
Pamięć RAM: 512 MB
Karta grafiki: Gigabyte Radon 9600 PRO 128 MB
System operacyjny: Windows XP Home Editio (SP2)

Log z HiJackaThis wklejać tutaj czy w jakimś innym wątku żeby nie zaśmiecać?
Ponieważ z tym problemem haczących się filmów walczę już od tygodnia, osobiście zacząłem podejrzewać że być może przyczyna leży w komputerze a nie w kodekach. Skanowanie programami antywirusowymi nic nie wykazało; podobnie nie wykryłem żadnego malware’u… Obecnie jestem na etapie gruntownego sprzątania w komputerze – może to pomoże…
Pozdrawiam
EMpuls
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 28 Gru 2007, 16:44


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]