TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

problem z filmami

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

problem z filmami

Postprzez falcon » 12 Mar 2009, 18:04

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Cześć mam problem z odtwarzaniem filmów na moim komputerze. Coś mi dzieciak pozmieniał i nie wiem co. Kiedyś filmy działały normalnie, ale od czasu zainstalowania nowego systemu coś się popsuło. Filmy mpg odtwarza normalnie, ale avi albo nie odtwarza lub odtwarza w Excelu i nie wiem dlaczego. Proszę o pomoc. Moglibyście mi polecić jakiś darmowy skaner rejestru, bo komputer zwolnił.
Image
Awatar użytkownika
falcon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączenie: 31 Lip 2008, 13:16

Re: problem z filmami

Postprzez Palacio » 12 Mar 2009, 21:43

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.1.1


Powodów może być wiele. Spróbuj przeinstalować kodeki.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: problem z filmami

Postprzez Bozz » 13 Mar 2009, 12:53

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


Przeczyść komputer i rejestr CCleaner
Co do problemu avi otwieranego za pomocą Excel'a to spróbuj: Start -> Panel Sterowania -> Narzędzia -> Opcje folderów -> Typy plików -> Znajdź AVI i wybierz dla niego jakiś odtwarzacz np. Windows Media Player. Usuń też kodeki i zainstaluj ponownie jak napisał Palacio.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: problem z filmami

Postprzez polinka95 » 19 Mar 2009, 10:49

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.48 Safari/525.19


ja również mam problem. Ściągam filmy z Bearshara. I ściągaja mi się właśnie w formacie "avi"
Ale kiedy je otwieram, słychać tylko dźwięk.
Moglibyście mi pomóc? :) Co mam z tym zrobić?
Bo ja jestem kompletnie w takich sprawach zielona.
Z góry dzieki za pomoc.
polinka95
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 19 Mar 2009, 10:44

Re: problem z filmami

Postprzez Palacio » 19 Mar 2009, 12:27

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Czy z innymi filmami, nie koniecznie ściąganymi, też jest ten sam problem :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: problem z filmami

Postprzez polinka95 » 19 Mar 2009, 13:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.48 Safari/525.19


No właśnie nie ma.
Wszystkie filmy, ktore mam na komputerze, są ściągniete. I jedne działają, a drugie nie.
polinka95
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 19 Mar 2009, 10:44

Re: problem z filmami

Postprzez Palacio » 19 Mar 2009, 16:13

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Czy instalowałaś wcześniej jakieś sterowniki audio i video :?: Jeśli nie zainstaluj ffdshow i Real Alternative oraz program GOM Player, który pozwoli ci bezstresowo odtworzyć niemal każdy film o każdym formacie. Wszystkie aplikacje dostępne na stronie instalek.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: problem z filmami

Postprzez falcon » 20 Mar 2009, 12:11

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Zainstaluj te sterowniki o których pisał Palacio, bo one bardzo pomogą.
Image
Awatar użytkownika
falcon
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączenie: 31 Lip 2008, 13:16

Re: problem z filmami

Postprzez polinka95 » 21 Mar 2009, 17:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.48 Safari/525.19


Dzieeeeki! Dzieki! Dziala!
polinka95
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 19 Mar 2009, 10:44

Re: problem z filmami

Postprzez amoniak » 07 Lip 2009, 14:04

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11


jakis codec pack i po sprawie
amoniak
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 07 Lip 2009, 13:58


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Illidan