TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z filmami

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Problem z filmami

Postprzez Igor » 01 Kwi 2006, 00:47

PostUA:


Witam
Mam problem z odtworzeniem niektorych filmu wlaczam program obojetnie jaki bo probowalem na kilku i wyskakuje zawsze to samo okno "Wystąpił problem z aplikacja i mam do wyboru wyslac raport albo nie wysylac" i nie wiem czemu tak sie dzieje ze niektore filmy chodza a inne nie ?? mam jeszcze jeden problem mam film na dvd orginalny i gdy wlaczam powerdvd fil zaczyna sie ciąć dodam ze mam nagrywarke combo samsunga. Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
Igor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 31 Mar 2006, 21:30

Postprzez niunka » 01 Kwi 2006, 08:22

PostUA:


Z odtwarzaniem jakich filmow,tzn w jakim formacie i jakich programow uzywasz do odtwarzania?
Tnie sie moze dlatego ze system jest za bardzo obciazony,powylanczaj wszystko i wtedy sprobuj.
Sledz tez ten temat, http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=4149
uzywaj szukajki.

pozd Niunka
Ostatnio edytowany przez niunka 01 Kwi 2006, 10:15, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez tomasso81 » 01 Kwi 2006, 09:48

PostUA:


hej :D
zgadzam się z niuńkiem ze możesz mieć system za bardzo obciążony, aczkolwiek wina nagrywarki też może być - wszystko zależy od jej stanu.
Spróbuj nie kombinować z odtwarzaczami kilku rodzajów. Zastosuj się do jednego. Ja używam w tym momencie starego AllPlayera 1.8 bo jest stabilny i jeszcze nigdy nie miałem na nim błędów :D . Z kodeków to polecam FFDshow - 2005.08.03.exe - są bardzo stabilne i w porównaniu do nowszych tego typu nie zawierają przekłamań w dźwięku. Dodatkowo użyj jakiegoś nowszego Xvid-a i powinno hulać. W zależności od systemu stosuj odpowieniego DirecX-a. Może nie wiele ma to wspólnego ale coś tam pomaga przy odtważaniu DVD. To by było na tyle, mam nadzieję że choć trochę pomogłem.:lol:

Pozdrawiam :P :D :grin: :smile: :razz:
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków

Postprzez niunka » 01 Kwi 2006, 10:17

PostUA:


tomasso81 napisał(a):zgadzam się z niuńkiem


I z kim jeszcze sie zgodzisz :evil:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez tomasso81 » 01 Kwi 2006, 10:21

PostUA:


a co nie lubisz jak ktoś jest zgodny? :smile:
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków

Postprzez niunka » 01 Kwi 2006, 10:25

PostUA:


tomasso81 napisał(a):a co nie lubisz jak ktoś jest zgodny? :smile:


Nie chodzilo mi o zgodnosc wypowiedzi :evil:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez tomasso81 » 01 Kwi 2006, 11:22

PostUA:


a o co?
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków

Postprzez manius23 » 01 Kwi 2006, 13:38

PostUA:


tomasso81 napisał(a):a o co?

niuni chodzilo o to ze napisales "zgadzam sie z niunkiem" a niunka jest kobieta wiec powinienes napisac "zgadzam sie z niunka" :)
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 581
Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Igor » 01 Kwi 2006, 13:56

PostUA:


[quote="niunka"]Z odtwarzaniem jakich filmow,tzn w jakim formacie i jakich programow uzywasz do odtwarzania?

wiec tak film ma format "dmt" uzywam programu BSpleyer kodeki to ffdshow pobrane z instalek
Awatar użytkownika
Igor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 31 Mar 2006, 21:30

Postprzez tomasso81 » 01 Kwi 2006, 14:21

PostUA:


Witam :grin:
Igor a może spróbuj zainstalować kodeki Quicktime i taki program "realalt123.exe". Może to coś pomoże, bo mam takie dziwne skojarzenie z tym skrótem "dmt"
powodzenia

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków

Postprzez niunka » 01 Kwi 2006, 14:25

PostUA:


Nie wiem moze ja jestem jakas nie kumata,ale co to za format dla pliku video? Moze mnie ktos oswiecic?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez czajek » 02 Kwi 2006, 14:08

PostUA:


tomasso81 napisał(a):"realalt123.exe"


Real Alternative bo realalt123 to nazwa instalki
Awatar użytkownika
czajek
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 575
Dołączenie: 06 Gru 2005, 16:00
Miejscowość: K-ce

Postprzez tomasso81 » 02 Kwi 2006, 14:12

PostUA:


Witam
czajek napisał(a):
tomasso81 napisał(a):"realalt123.exe"


Real Alternative bo realalt123 to nazwa instalki


Tak, zgadza się. Podałem nazwę pliku, wtedy znajduje tego czego się szuka.

Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków

Postprzez Igor » 04 Kwi 2006, 19:33

PostUA:


Dzieki za wszystko problem z filmami rozwiazale przez lepsze kodeki zainstalowalem ACE Mega codecs Pack i wszystko dziala
Awatar użytkownika
Igor
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 31 Mar 2006, 21:30

Postprzez tomasso81 » 04 Kwi 2006, 22:49

PostUA:


Nie ma problemu. Trzeba sobie pomagać bo nikt z nas nie wie wszystkiego :D :D :D


Pozdrawiam :D :grin: :) :smile: 8) :lol: :wink:

Respect
Awatar użytkownika
tomasso81
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 63
Dołączenie: 31 Mar 2006, 14:26
Miejscowość: Kraków


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]