TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z filmem

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

Problem z filmem

Postprzez Sas1993 » 23 Cze 2008, 23:14

PostUA:


Siemka mam taki problem mianowicie chodzi o to ze włączam film dźwięk obraz jest ale obraz jest ciemny i niektórych kolorów brakuje co zrobić ? .Mam zainstalowane kodeki xp pack ( jakos tak) Quick time ,Divix oraz xvid
Dostałem odpowiedź na innym forum oto ona

Sas1993, wywal wszystkie kodeki i zainstaluj tylko jeden
np ten http://www.instalki.pl/programy/downloa ... dshow.html
Zrobiłem to a tu ciekawe ze po tej operacji film ma 4 kolory co teraz
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Palacio » 23 Cze 2008, 23:41

PostUA:


odinstaluj wszystkie sterowniki jakie masz i zainstaluj ffdshow + Real Alternative
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez Sas1993 » 24 Cze 2008, 10:09

PostUA:


Zroboion ei nic tak samo jak subedi + codec pack + ff cos tam i to samo
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Palacio » 24 Cze 2008, 11:36

PostUA:


a jaki masz DirectX zainstalowany? Sprawdź Start -> Uruchom -> wpisujesz dxdiag -> zakładka System i na dole jest napisana wersja programu
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez niunka » 24 Cze 2008, 18:41

PostUA:


Odinstaluj wszystkie kodeki,ale dokladnie jak to zrobic szukaj na forum,bylo kilka razy.Zainstaluj tego playera i bedzie na 100% dobrze a jak nie bedzie to nie jest to wina softu.
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... layer.html
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Sas1993 » 24 Cze 2008, 22:37

PostUA:


Wyskoczył tyle ze ten plik avid jest błędny i ze przewijanie nie będzie dobre.I nadal ciemno
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Bozz » 24 Cze 2008, 22:48

PostUA:


Tak jest przy jednym filmie czy przy wszystkich?
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Sas1993 » 25 Cze 2008, 08:40

PostUA:


Wszystkie nie działają poprawnie

Edit1: Cos odkryłem zainstalowałem klcodec obraz sie poprawił ale po instalacji wyskoczyło kilka błędów szybko klikałem wiec nie przeczytałem ale napewno był błąd Divix broken coś tam dalej i kilka jeszcze co teraz zrobić

Edit2: A jednak nie odinstalowałem i zainstalowałem na nowo obraz ciemny i błędy nie wyskoczyły znów

Edit3: Mój dx to 9.0 c sorki ze nie odpisywałem ale mnie nie było wnerwiłem się i zainstalowałem k lite codex i co niby działaja kolory sa ale ciemno jest jak jest coś szarego to czerń od razu


Posty połączone.
Edit by Bozz
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Bozz » 26 Cze 2008, 20:29

PostUA:


1. Usuń wszystkie kodeki.

2.
niunka napisał(a):Klikasz prawym na Mój Komputer -> zarządzaj -> menedżer urządzeń -> rozwijasz -> kontrolery dźwięku , video, gier -> (klikasz dwa razy na) kodery-dekodery video -> właściwości i usuwasz wszystkie

oprócz:

iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv


3. Uruchom komputer ponownie

4. Zainstaluj tylko ffdshow i Real Alternative
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez Sas1993 » 26 Cze 2008, 21:52

PostUA:


No dobra zrobiłem tak i co obraz jest ładny tylko ze ciagle ciemno jak bym musiał to czymś rozjaśnić.Ale kolory sa.A i jak odtwarzam subeditem lub vlc to sa w tedy 4 kolory i tyle
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Palacio » 27 Cze 2008, 09:35

PostUA:


może musisz wyregulować przyciskami na monitorze :?:
PPM na pulpicie Właściwości -> Ustawienia -> Jasność kolrów na najwyższe
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez Sas1993 » 27 Cze 2008, 12:17

PostUA:


Dobra jest pobrałem program jakiś do ustawiana jasności obrazu do karty graficznej i działa dzięki za wszystkie odpowiedzi pozdro
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Problem znów

Postprzez Sas1993 » 06 Lip 2008, 14:39

PostUA:


Teraz mam inny problem mianowicie chodzi o to ze.
Uruchamiałem filmy i było ok
Teraz przed każdym uruchomieniem filmu muszę włączać ten program bo inaczej znów ten problem co zrobić
Sas1993
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 10
Dołączenie: 23 Cze 2008, 23:05

Postprzez Palacio » 06 Lip 2008, 15:20

PostUA:


wyreguluj przyciskami na monitorze - mój ostatni post
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez tymoteusz » 06 Lip 2008, 17:43

PostUA:


prawda mozesz miec zle kodeki musisz je zmienic a jesli pli jest uszkodzony i to wina pliku avi to polecam ALLplayer V3x ma mozliwosc naprawy plikow avi(w pewnym stopniu)
Awatar użytkownika
tymoteusz
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 06 Lip 2008, 17:27

Następna

Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]