TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z FPS

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Problem z FPS

Postprzez Mefisto » 13 Cze 2007, 18:01

PostUA:

Witam gram w tibie i od pewnego czasu mam problem z FPS, gdy gram tibia mi laguje i wiem ze te lagi nie są spowodowane lipnym internetem tylko moim kompem nie wiem czemu od jakiegoś czasu tibia mi chodzi na 20-40 FPS dodam, że "Adjust framerate limit" mam na max i ustawiony jest silnik graficzny "DirectX9", komp to Sempron 1,5ghz , Radeon 9250 , 256 MB ram-u (średnio gdy gram jest jeszcze wolnego 100-120) no i dyski nie są zaśmiecone. Bardzo proszę o pomoc i rady z góry dziękuje ;]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez Dworek » 14 Cze 2007, 13:16

PostUA:

Może podczas gry masz uruchomione jakieś programy, które zamulają neta np. BearShare, Skype itp. Proponowałbym też przeskanować kompa jakimś antywirusem. Ostatnia rzecz, która przychodzi mi do głowy to serwer, na którym grasz, może ma on jakieś problemy.
Dworek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Sty 2006, 19:14

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 15:11

PostUA:

Net jest 1 mega, serwer nie ma problemów bo tylko ja mam lagi - moi znajomi nie, wszystkie programy zamulające neta mam wyłączone, staram sie też nie zamulać kompa innymi programami dlatego wyłączam zbędne procesy podczas grania =/
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez Dworek » 15 Cze 2007, 16:30

PostUA:

No to może masz jakiegoś wirusa, który Ci zamula neta, albo komp jest już za bardzo zaśmiecony
Dworek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 17:22

PostUA:

Wirusa nie ma na 100% a kompa nie mam zaśmieconego bo o jego czystość dbam ;p, ale co z tego skoro problem dalej jest =/ Być może to system Win XP sie gryzie z Tibią w co wątpię bo gdyby tak było to każdy by chyba miał lagi =/
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez piotrek234 » 15 Cze 2007, 17:32

PostUA:

grałem dawno w tibię i przestałem, choć interesuje mnie to (tzn. lubię poczytać o tibii:oops: ). z tego co przeczytałem w sumie niedawno na serwery w tibii (czyli cipsoft) zostały przeprowadzone ataki hakerów na ich serwery

choć też jeszcze jedna możliwość przeczytałem przed chwilą:

Zakończyło się "śledztwo" Cipsoftu prowadzone w sprawie awarii strony sprzed dwóch dni. Przyczyną okazała się być sprzętowa awaria serwera hostującecgo forum, która pociągnęła za sobą problemy innych serwerów (m.in. login serwerów).

W chwili obecnej wszystkie problemy zostały rozwiązane, a niedziałające jeszcze do niedawna części strony www.tibia.com (m.in. rzeczone forum), są już dostępne ponownie.

Niestety nie obyło się bez strat - zapisanie części danych (np. list zgonów czy zmian Waszych list VIPów) nie było możliwe w czasie, gdy serwery nie działały. Na szczęście wszelkie ważne z punktu widzenia gry dane (skile, ekwipunek czy poziom doświadczenia) zostały zachowane, nie będzie więc konieczności resetowania serwerów.

Dodatkowo Cipsoft zapewnia niedowiarków, że przyczyną awarii na pewno nie był kolejny atak hakerów
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 17:36

PostUA:

Chłopie ty mnie czaisz o co chodzi? Wali mnie to czy mi ktoś z VIP zniknął czy został czy komuś sie zgon usunął czy nie ja chce żeby mi lagi zniknęły co maja moje lagi spowodowane kompem do awarii strony... =/
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez Dworek » 15 Cze 2007, 21:07

PostUA:

A może jednak wina leży po stronie internetu, np. masz osiedlówke i ktoś coś zasysa, a przez to Ty masz lagi. Możesz się jeszcze zdecydować na ostateczny krok - postawienie systemu od nowa :)
Dworek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 21:15

PostUA:

Net nie jest na żadnym lanie to jest Vectra 1024 kb/s na pewno lepszy od TP jeszcze spróbuje zainstalować Win 98 (ponoć najlepiej chodzi) i zobaczę co będzie
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez piotrek234 » 15 Cze 2007, 21:19

PostUA:

DDoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie).

zapomniałem dodać że został przeprowadzony wyżej wymienionym typem ataku ;)
piotrek234
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2

Bye Bye

Postprzez Mefisto » 15 Cze 2007, 21:28

PostUA:

Dobra zamknijcie ten temat sam sobie muszę poradzić myślałem, że jak tu napiszę to mi to mniej czasu będzie trwać ta męka =]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Postprzez Mirahz » 19 Cze 2007, 22:59

PostUA:

Temat jest nadal otwart, moze ktos cos wymysli i przedstawi tutaj swiatu rozwiazanie problemu :)
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez Mefisto » 19 Cze 2007, 23:02

PostUA:

Jak na razie jeszcze nie rozwiązałem tego problemu to kto wie może ktoś mi pomoże =]
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników