TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z funkcją ruchomego menu w Nero Vision 5

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z funkcją ruchomego menu w Nero Vision 5

Postprzez SHINGO » 14 Cze 2008, 18:02

PostUA:

Witam mam taki problem otóż wcześniej borykałem się z oprogramowaniem NERO wersja 8.3.2.1 z aktywacją patentów w Nero Vision 5 , odpuściłem sobie i zakupiłem wersję pudełkową BOX tego oprogramowania.Uaktywniłem również te patenty oraz zarejestrowałem się na stronie NERO bez żadnych komplikacji jednakże przy próbie stworzenia w Nero Vision 5 ruchomego menu mam z tym ogromny problem.Wcześniej do jakiegoś czasu mi działało na starym oprogramowaniu dopóki nie zaczęły się komplikacje z tymi patentami.Teraz po stworzeniu już całości projektu wybraniu odpowiedniego szablonu menu przeważnie wybieram te z pakietu w 3D nie mogę znaleźć funkcji tworzenia ruchomego menu.Zawsze ona znajdowała się pod pilotem gdy już był stworzony cały materiał filmowy , dodane sceny itp. wybrany jak już wsp.odpowiedni szablon menu kwestia potem tylko naciśnięcia przycisku właśnie pod pilotem tworzenie ruchomego menu zaczął tworzyć trwało to może jakieś max 3 minuty pokazywał projekt jak to wygląda po stworzeniu i potem klikało się na dalej do wyboru czy nagrać gotowy materiał na płytę dvd lub dysk twardy i wszystko.Potem już nagrał wkładało się płytkę na dvd stacjonarne i wszystko działało jak trzeba.Może ktoś pomóc mi rozwiązać ten problem.Może gdzieś jakąś funkcję do tworzenia właśnie ruchomego menu trzeba uruchomić.Zawsze jednak nigdy nic nie uruchamiałem i działało wszystko.
Windows 11 Pro (23H2) x64
Asus Rog Strix X570-E Gaming
AMD Ryzen 7 5800X
Noctua NH-D15S
Samsung 990 Pro 1TB M.2
ASUS GeForce RTX 3060 Dual OC V2 LHR 12GB GDDR6
G.SKILL 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
Pioneer BDR-S09XLT
SeaSonic Prime PX-850 (80 Plus Platinum) 850W
Awatar użytkownika
SHINGO
Postujący
Postujący

Dołączenie: 21 Paź 2007, 01:36
Miejscowość: Sosnowiec

Postprzez acoanic_radka » 14 Cze 2008, 21:00

PostUA:

Ja mam nero 7 i teraz sam sprawdzałem z ciekawości, włączyłem NERO VISION i niestety ale u mnie też nie ma z tym ruchomym menu żadnej opcji. Coś będę szukał i jak znajdę to napisze.
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez adamsio » 14 Cze 2008, 21:17

PostUA:

Ja mam Nero 7 Ultra Edition i nie mam żadnego Nero vision :o
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez acoanic_radka » 14 Cze 2008, 22:58

PostUA:

Adamsio sprawdź dobrze bo ja mam tą samą wersje i jest w zakładce
FOTOGRAFIA I VIDEO
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez SHINGO » 26 Cze 2008, 23:18

PostUA:

Witam ok dzięki za info aby móc właśnie wykonywać te ruchome menu chodzi mi oto że wyglądało to tak podawało się w parametrach menu że np.miało to trwać powiedzmy 60 sekund potem podkład dźwiękowy do menu wcześniej już przygotowany również się dodawało choć wcale niemusi on być.Klikało się na dalej pokazywał cały gotowy projekt przed właśnie nagraniem go czy na płytę czy na dysk twardy obojętne czy jest cały film wraz z menu ok tak jak sobie ustaliliśmy.Pod pilotem właśnie była funkcja tworzenie ruchomego menu nato się klikało i on w locie już pokazywał jak tworzy to menu potem po stworzeniu cały projekt się ukazywał , można było sobie go sprawdzić włączyć któryś fragment filmu itd.potem kwestia jak już wsp.tylko wyboru gdzie chce się nagrać ten film czy na dysk twardy lub odrazu bezpośrednio na płytę dvd to wszystko.Potem po nagraniu.np na płytę dvd i odtworzeniu tego materiału najpierw logiczne włączało się menu filmu stworzone w programie przez siebie i w każdym okienku był przez ten czas dodany przez nas czyli jak już wsp.te przykładowe 60 sekund odtwarzany fragment filmu.Tak to u mnie działało mam tak zrobione na płycie dvd mix z trylogi MATRIXÓW oraz WEJŚCIA SMOKA i wszystko właśnie tak działa jak wyżej opisałem.Teraz zanic nie mogę tego uruchomić a niebędzie możliwe tworzenie ruchomego menu jeśli poprzez internet nieuaktywni się właśnie tych patentów wówczas oni to u siebie uaktywniają sprawdzając klucz i wtedy jest ok działa wszyściutko.Jednak u mnie coś się porobiło mimo postawieniu nowiutkiego systemu zakupienia ponownie jak już wsp.wersji pudełkowej oprogramowania NERO z licencją BOX tamta była wersja OEM nadal mam ten irytujący mnie baaardzo problem i niewiem jak go rozwiązać dlatego szukać pomocy tu na forum i liczę nanią baaaaardzo.
Windows 11 Pro (23H2) x64
Asus Rog Strix X570-E Gaming
AMD Ryzen 7 5800X
Noctua NH-D15S
Samsung 990 Pro 1TB M.2
ASUS GeForce RTX 3060 Dual OC V2 LHR 12GB GDDR6
G.SKILL 32GB (2x16GB) 3200MHz CL16 Ripjaws V Black
Pioneer BDR-S09XLT
SeaSonic Prime PX-850 (80 Plus Platinum) 850W
Awatar użytkownika
SHINGO
Postujący