TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z GG. Nieprawidłowa godzina.

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Problem z GG. Nieprawidłowa godzina.

Postprzez Glosoli » 13 Sie 2008, 08:24

PostUA:

Mam taki problem, że od jakiegoś czasu za każdym razem gdy włączam GG wszystkie wiadomości które mi przychodza pokazuje zgodnie z godziną włączenia GG a nie zgodnie z prawdą, czyli nie pokazuje mi prawdziwej godziny wysłania. Zainstalowalam najnowsza wersję GG, ale niestety problem ten sam. Kolega zauważyłam ma tak samo. Dlaczego tak się dzieje?
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Maj 2007, 19:33

Postprzez Arczi08 » 13 Sie 2008, 11:21

PostUA:

To każdy tak, ma jeśli ktoś Ci wysyła wiadomość, i dopiero ją odbierzesz na drugi dzień robiąc się dostępny, dlatego pokazuje ją z godziną włączenia GG. W archiwum tez po 1 dniu data wiadomości się przestawia. To chyba wina pamięci GG ale raczej tego nie przestawisz.

Ktoś wysyła Ci wiadomość o 13:00 i tak mija czas... do godziny 23:59 pewnie otrzymasz wiadomość z godziną jej nadania a po 0:00 zegar się resetuje i dlatego otrzymasz godzinę włączenia GG. Jeśli chcesz możesz spróbować tak zrobić i zobaczysz co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
Arczi08
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Sie 2008, 17:13

Postprzez Glosoli » 13 Sie 2008, 12:04

PostUA:

Chyba sie z Tobą nie zgodzę. Dawniej jak ktos mi wysyłal wiadomośc dajmy na to w poniedziałek o 9 rano a ja odebrałam ją we wtorek to godzinę miałam poprawną poniedziałkową z 9 rano. To po pierwsze a po drugie TERAZ ja nie mówię o calej dobie, tylko jak mi wysłano wiadomość godzinę temu podczas gdy bylam niedostepna to teraz gdy włączam gg pokazuje mi ją z godziną która jest teraz :/
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Arczi08 » 13 Sie 2008, 12:36

PostUA:

tylko jak mi wysłano wiadomość godzinę temu podczas gdy bylam niedostepna

Zrobiłaś się niedostępna czy zgasiłaś GG? [prawym zakończ] albo może miałaś wyłączony komputer?, na kazdy z tych 3 sposobów wychodzi Ci czas wlaczenia gg ?

może to wina nowej wersji gg?
lub osoba która do Ciebie pisze nie ma tej samem wersji GG co Ty...

Spróbuj usunąc GG przez dodaj lub usuń programy,i pozostałości też
C:\Program Files\Gadu-Gadu [i usuń cały folder gg]

i

C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Gadu-Gadu [ ten folder gg też usuń]

Zainstaluj GG i sprawdź czy dalej to samo.

Ja osobiście mam to samo ale nie zawsze, mam to wtedy gdy mam wylączony komputer i wtedy ktoś mi cos napisze, to jak włączam gg mam czas włączenia gg, a jak mam wlaczonego i jestem niedostępny wtedy juz mam normalny czas.
Awatar użytkownika
Arczi08
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Glosoli » 13 Sie 2008, 13:08

PostUA:

Arczi08 napisał(a):Zrobiłaś się niedostępna czy zgasiłaś GG? [prawym zakończ] albo może miałaś wyłączony komputer?, na kazdy z tych 3 sposobów wychodzi Ci czas wlaczenia gg ?

Zgasiłam GG. Gdy wyłączam komp jest to samo. A jak robię się niedostepna to nie wiem, nie próbowałam.

Arczi08 napisał(a):może to wina nowej wersji gg?
lub osoba która do Ciebie pisze nie ma tej samem wersji GG co Ty...

Nie wiem czy to jest kwestia nowej wersji, bo jescze wczoraj miałą starą wersje 7,1 i właśnie dlatego, że miałam ten błąd zainstalowałam nową 7.7 z nadzieję, że się poprawi.
Osoba z która pisze ma tą samą wersje.

Arczi08 napisał(a):Spróbuj usunąc GG przez dodaj lub usuń programy,i pozostałości też
C:\Program Files\Gadu-Gadu [i usuń cały folder gg]

i

C:\Documents and Settings\nazwa_użytkownika\Gadu-Gadu [ ten folder gg też usuń]

Zainstaluj GG i sprawdź czy dalej to samo.

No własnie podczas instalacji nowej wersji zauważyłam, że nie wszystko z podprzedniej zostało usunięte. Zrobię to jescze raz.
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Glosoli » 13 Sie 2008, 13:31

PostUA:

Chyba się udało. Wszystko usunęłam z wyjątkiem archiwum, zainstalowałam jeszcze raz i jak na razie jest ok. Wiadomości przychodzą mi z dobrą godziną :)
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Glosoli » 14 Sie 2008, 12:12

PostUA:

Niestety, nie zauważylam od razu, ale dalej jest źle. Tym razem dostawałam od kogos info z czasem dwie godziny do tyłu. Ech, wkurzyłam się i odinstalowałam, zinstalowałam chyba z 5 innych wersji i wszystkie złe aż doszłam do 7.0 i teraz jest już wszystko ok :)
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Arczi08 » 14 Sie 2008, 14:36

PostUA:

Jak by dalej było nie tak, możesz jeszcze sprawdzić w opcjach zegara czy masz zaznaczone fajeczką taką opcje.

Klikasz 2 razy na zegarek po prawej na dole, zakladka strefa czasowa

i zaznaczasz na samym dole "Automatycznie uwzględnij zmiany czasu"
Awatar użytkownika
Arczi08
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Glosoli » 14 Sie 2008, 15:08

PostUA:

Tak, ta opcja jest zaznaczona, ale na razie wszystko jest w porządku z czasem i mam nadzieję, że tak pozostanie.
Glosoli
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]