TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problem z glosnikami i subwooferem

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problem z glosnikami i subwooferem

Postprzez dragonis » 11 Lut 2008, 20:59

PostUA:

Kupiłem nowy zestaw głośników 5.1 Logitech X-530 i zauważyłem że czasami wydobywa sie z nich trzask, czasami kilka powtarzajacych sie w odstepie paru minut a czasmi raz na godzine. Karte muzyczna mam zintegrowaną AD1988B High Definition Audio 8-kanałowy kodek. Komputer jest nowy nie wiem czym to jest spowodowane spotkal sie ktos z czyms podobnym?
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lut 2006, 20:10

Postprzez Mac » 11 Lut 2008, 22:01

PostUA:

Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez pavko89 » 11 Lut 2008, 22:27

PostUA:

Mac napisał(a):Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...

:shock: głośniki logitecha nazywasz syfiastoscią. Dla mnie to jedna z najlepszych firm produkujacych glosniki...
Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez dragonis » 11 Lut 2008, 22:34

PostUA:

A można tak na temat...
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 11 Lut 2008, 22:42

PostUA:

Mac napisał(a):Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

dragonis napisał(a):A można tak na temat...

Nie przejmuj się to normalne, te głośniki są po prostu bardzo czułe na wszelkie zmiany w sieci. Np. w kuchni włączy się lodówka będziesz to słyszał w głośnikach :). Kwestia przyzwyczajenia, lubią sobie tak od czasu "pryknąć" :).

Pozdrawiam.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez Mac » 11 Lut 2008, 22:42

PostUA:

pavko89 napisał(a): :shock: głośniki logitecha nazywasz syfiastoscią. Dla mnie to jedna z najlepszych firm produkujacych glosniki...

Plastik, plastik... Mając porównanie do markowego kina domowego za 1500zł zobaczysz różnicę(gigantyczną)... Nie mówiąc o lepszych głośnikach za kilka-kilkanaście tysiaków...

dragonis napisał(a):A można tak na temat...

To jest właśnie na temat.

Te głośniki wytwarzając pewne dźwięki, po przekroczonej pewnej mocy pierdzą, buczą, trzaskają itd. Dlatego mam słuchawki bo mnie nie stać na porządne głośniki...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez destyny » 11 Lut 2008, 22:44

PostUA:

Mac napisał(a):Plastik, plastik... Mając porównanie do markowego kina domowego za 1500zł zobaczysz różnicę(gigantyczną)... Nie mówiąc o lepszych głośnikach za kilka-kilkanaście tysiaków...

Nie porównuj komputerowych głośników 5.1 do dobrego kina domowego, bo o jak porównywać malucha do mercedesa......
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez dragonis » 12 Lut 2008, 09:43

PostUA:

A może to być wina karty dźwiękowej?
dragonis
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez murarz777 » 12 Lut 2008, 10:53

PostUA:

no nie jestem specjalistą ale są jeszcze sterowniki może w tym problem
ja jak zainstalowałem żle to w winampie utwory zwieche łapały
poszukaj sterów jeżeli komputer jest new to może by karta zjechana albo głośniki :?
Chociarz nie jestem pewien
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez darkman » 12 Lut 2008, 15:06

PostUA:

Za tę cene lepiej było kupić jakieś Icematy, Thomsony lub Seenheiser-y. Ale to nie na temat. Spróbuj kable podociskać dokładnie, wyregulować bass-y itp.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez Mac » 12 Lut 2008, 20:37

PostUA:

Przesadzenie z basami może byc powodem pierdzenia ale to jest spowodowane tym że głośnik nie może wytworzyc takiego basu.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]