Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Problem z glosnikami i subwooferem

11 Lut 2008, 20:59

Kupiłem nowy zestaw głośników 5.1 Logitech X-530 i zauważyłem że czasami wydobywa sie z nich trzask, czasami kilka powtarzajacych sie w odstepie paru minut a czasmi raz na godzine. Karte muzyczna mam zintegrowaną AD1988B High Definition Audio 8-kanałowy kodek. Komputer jest nowy nie wiem czym to jest spowodowane spotkal sie ktos z czyms podobnym?

11 Lut 2008, 22:01

Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...

11 Lut 2008, 22:27

Mac napisał(a):Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...

:shock: głośniki logitecha nazywasz syfiastoscią. Dla mnie to jedna z najlepszych firm produkujacych glosniki...

11 Lut 2008, 22:34

A można tak na temat...

11 Lut 2008, 22:42

Mac napisał(a):Syfiatością głośników... Za tyle nie kupisz dobrych 5.1... Ale za to super słuchawki...

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

dragonis napisał(a):A można tak na temat...

Nie przejmuj się to normalne, te głośniki są po prostu bardzo czułe na wszelkie zmiany w sieci. Np. w kuchni włączy się lodówka będziesz to słyszał w głośnikach :). Kwestia przyzwyczajenia, lubią sobie tak od czasu "pryknąć" :).

Pozdrawiam.

11 Lut 2008, 22:42

pavko89 napisał(a): :shock: głośniki logitecha nazywasz syfiastoscią. Dla mnie to jedna z najlepszych firm produkujacych glosniki...

Plastik, plastik... Mając porównanie do markowego kina domowego za 1500zł zobaczysz różnicę(gigantyczną)... Nie mówiąc o lepszych głośnikach za kilka-kilkanaście tysiaków...

dragonis napisał(a):A można tak na temat...

To jest właśnie na temat.

Te głośniki wytwarzając pewne dźwięki, po przekroczonej pewnej mocy pierdzą, buczą, trzaskają itd. Dlatego mam słuchawki bo mnie nie stać na porządne głośniki...

11 Lut 2008, 22:44

Mac napisał(a):Plastik, plastik... Mając porównanie do markowego kina domowego za 1500zł zobaczysz różnicę(gigantyczną)... Nie mówiąc o lepszych głośnikach za kilka-kilkanaście tysiaków...

Nie porównuj komputerowych głośników 5.1 do dobrego kina domowego, bo o jak porównywać malucha do mercedesa......

12 Lut 2008, 09:43

A może to być wina karty dźwiękowej?

12 Lut 2008, 10:53

no nie jestem specjalistą ale są jeszcze sterowniki może w tym problem
ja jak zainstalowałem żle to w winampie utwory zwieche łapały
poszukaj sterów jeżeli komputer jest new to może by karta zjechana albo głośniki :?
Chociarz nie jestem pewien

12 Lut 2008, 15:06

Za tę cene lepiej było kupić jakieś Icematy, Thomsony lub Seenheiser-y. Ale to nie na temat. Spróbuj kable podociskać dokładnie, wyregulować bass-y itp.

12 Lut 2008, 20:37

Przesadzenie z basami może byc powodem pierdzenia ale to jest spowodowane tym że głośnik nie może wytworzyc takiego basu.
Wyślij odpowiedź